Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik kreeg een inzending van Marleen van Tintelen. Ze had een verhaal geschreven m.b.t. De Goede Herder. Ik was erg blij met haar inzending dit geeft voor mij toch wat extra aanvulling en ook afwisseling op de site, het verhaal heb ik geplaatst. Klik hier voor haar verhaal De Goede Herder
Zij had er ook een werkje bij gemaakt, een hartvorm met een schaapje en een prachtig lint, alleen moet ik wel i.v.m. de copyrights vanwege de gebruikte plaatjes van het internet een eigen ontwerp maken welke ik bij deze aan zal leveren. Ik heb het mezelf weer lastig gemaakt door een versie te maken in het Nederlands en het Engels. Ik heb ook in de werkbladen twee verschillende schapen en twee verschillende teksten. Op het ene hart staat geschreven God houdt van mij! Hij is mijn Vriend! En op het andere hart staat: Jezus is de Goede Herder. Ik ......... hoor bij Hem! Op de Engelse versie staat dus geschreven God loves me! He is my Friend en Jesus loves me! I ...... belong to Him!.  Kinderen kunnen op de stippellijn hun eigen naam invullen. Jullie begrijpen vast dat het voor mij onmogelijk is om steeds elke versie zowel in het Nederlands of Engels te maken als voorbeeld, maar ik doe mijn best. Ik heb nu bij deze van elk één gedaan, maar in de werkbladen staan beide versies en zijn er twee talen.
Het is een eenvoudig werkje maar wel leuk om te maken. En ik ben Marleen dankbaar, want het geeft mij inspiratie.
Het werkje is te gebruiken bij meerdere verhalen, maar ook bij het verhaal van de Goede Herder, dit verhaal staat in veel kinderbijbels en het geschreven verhaal van Marleen van Tintelen staat bij ons op de site en is via de link hierboven te benaderen. We kennen allemaal wel het verhaal van de Herder die op zoek ging naar dat ene schaapje dat verloren was. Zo mooi dat Hij iedereen belangrijk vindt en waardevol en dat Hij op zoek gaat naar ons als wij weer eens zijn afgedwaald.

Werkbeschrijving:

In de werkbestanden staan per bestand 4 pagina's.
Op blad 1 en 2 de schapen voor 2 kinderen
Op blad 3 en 4 de hartvormen met daarop tekst, deze kan naar wens worden gekozen net als natuurlijk het schaapje.
Print de gewenste bladen uit. Ik heb de hartvormen op rood papier van 160 grams geprint en het schaapje van gewoon printerpapier gedaan, maar stevig papier is ook mooi en vanwege het beplakken verstandiger misschien.

-Kleur de onderdelen in
-Beplak het schaapje met wol of watten of iets anders
-Maak een gaatje in het midden van het hart
-Lijm nu het schaap op de gewenste plek.

DOWNLOAD WERKBLAD Nederlandse versie
DOWNLOAD WERKBLAD English version