Dit is eigenlijk dezelfde als de vorige met het bordje, maar ik heb hier de kruiken op aangepast zodat het ook op een A4 kan.
Ook deze knutsel hoort dus bij het verhaal van Elisa en de weduwe met de zonen die tot slaaf gemaakt zullen worden omdat zij een schulden had. Het verhaal is te vinden in 2 Koningen 4. Elisa geeft opdracht om zoveel mogelijk kruiken bij de buren te halen en die te vullen. Ik ben er zelf vanuit gegaan dat ook zij een schenkkruikje had waarmee zij de olie schonk. Ik heb in dit geval een papieren bordje als achtergrond gebruikt en daar de kruiken voor geplakt. Ik heb overigens nog een knutsel met dezelfde kruiken, maar dan ook de onderzijde recht zodat het op een A4 gemaakt kan worden. Doordat mijn printer het begaf was ik wat laat met plaatsen, maar ik probeer nu weer wat dingen erop te zetten. Ook dit is een eenvoudige knutsel.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  

Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat met daarop de kruiken
Op pagina 2 voor 15 kinderen kruikjes

Werkbeschrijving: 
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip een kruikje van blad 2 uit
-Lijm het kruikje boven de kruiken alsof er geschonken wordt
-Zorg zelf voor iets wat uit de kruik vloeit, erbij tekenen of plakken kan. (Ik heb bij deze de olie erbij getekend) (Ook is het mogelijk om net boven het randje bovenaan de kleine kruik een inknip te maken en er een ander geknipt stukje zogenaamd vloeiende olie boven te plakken)