Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Bij deze nog een vrij eenvoudige knutsel van Adam en Eva. Het leuke is dat ik dan bezig ben en even een proef van de tekening laat zien en mensen me weten te vertellen dat ze bruine ogen hadden. Ik vind dat wel grappig, want we weten niet hoe het exact zat en de kleur ogen zijn niet belangrijk, of we nu bruin, geel, oranje zijn, God maakte de mens en Hij zag dat het goed was. Het is zo jammer dat Adam en Eva zich over lieten halen om iets te doen wat God liever niet wilde. Als zij van de boom zouden eten zouden ze zich ineens bewust worden van het goede en slechte. Het is aan de andere kant zo herkenbaar. Adam en Eva lieten zich ompraten en wij vaak ook. Mensen zeggen ook tegen ons: Maar dat kan toch geen kwaad? Zo erg is dat toch niet? En kinderen halen elkaar soms ook over om iemand te pesten of iets te doen wat niet mag, of we horen een stemmetje in ons hoofd. Het is belangrijk dat we weten wat de Here God van ons vraagt en dat we daar naar luisteren en andere stemmen om ons heen en in ons hoofd negeren. Moeilijk hoor, ook voor mij, maar toch wil ik het en ik hoop jullie ook!

Adam en Eva zijn naakt op de basisplaat, ik heb niet al teveel details toegevoegd...  nou ja... een beetje met Holman-humor. Dus Eva heeft borsten en Adam een klein beetje vorm ook. Gelukkig word het met de vijgebladeren snel afgedekt haha. Veel te koud en veel te bloot en dat hadden ze zelf ook door. Van God kregen ze daarna een dierenhuid. Ik moet nog even kijken of ik nog een versie mee kan leveren waarbij dat met een stofje of stukje leer gerealiseerd kan worden. Maar dat kunnen jullie ook zelf maken als je de basisplaat gebruikt.

Ik hoop dat ook deze knutsel weer bruikbaar is.

In het pdf bestand staat op:
Pagina 1: Adam en Eva naakt brrrr
Op pagina 2 voor 2 kinderen de rok en jurk van bladeren

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze versie dat wil prima.

-Print voor de knutsel blad 1 en 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-Plak de rok voor Adam aan de bovenkant vast en het bladerjurkje voor Eva heb ikzelf gewoon bij de schouder en boven de borsten vastgelijmd

DOWNLOAD werkblad Adam en Eva bladerschort