Wie van jullie kan er zwemmen? Hebben jullie ook een diploma gehaald?  Er zijn kinderen die meer dan 1 diploma hebben.

Als je voor de eerste keer in een zwembad komt wat doen ze dan? Gooien ze je in het water en vertellen ze je dan hoe je moet zwemmen?
Nee hé, eerst begin je vaak in een ondiep zwembad en krijg je een band om en/of bandjes om je armen. Vaak als je klein bent dan zijn je papa of mama er ook bij. Natuurlijk is daar dan ook nog de badjuffrouw of de badmeester.
Zij zorgen allemaal dat je niet bang bent en dat je goed luistert en je best doet om te leren zwemmen.

Zo is het ook als je God leert kennen. Sommigen van ons kennen God al hun hele leven lang, maar er zijn ook mensen die God nog niet zolang kennen. Wat denk je dat ze meteen al veel uit de Bijbel weten en dat ze weten wat God wil dat ze doen?
Nee, daar hebben ze hulp bij nodig. Wie kunnen hun daarbij helpen denk je?
De gemeenteleden, de ouderling, de predikant, maar ook de kinderen. Die kunnen al heel goed laten zien wat Jezus in hun leven doet. Denk je ook niet dat God als een soort vriendelijke Vader kijkt en helpt als dat nodig is?
Wij krijgen geen diploma van God als we goed ons best doen om met Hem te leven, maar Hij heeft ons wel mooie belofte gedaan. We mogen straks bij Hem zijn en als we vragen hebben, kunnen we Hem alles vragen wat we willen weten.