Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het thema herfst heb ik nog wat verder uitgewerkt en zo moeilijk is dat ook niet, want veel dingen vind je ook wel online. Maar waarom zelf zoeken naar egeltjes etc. terwijl ik het ook kan plaatsen en tekenen. Maar dat tekenen viel me tegen. Ik heb vele foto's van egels erbij gehad en het viel me niet mee om zo'n eenvoudig uitziend diertje goed voor elkaar te krijgen, maar ik lever het aan zoals het nu is. Twee verschillende egels heb ik aangeleverd. En dit is ook weer zo'n mooi diertje dat zich tijdens de herfst verstopt onder bladeren en beschutting zoekt. Juist in de herfst gaan ze extra eten om wat reserve op te bouwen en zo een winterslaap te kunnen houden. Ze gaan in een holletje van bladeren. Het egeltje kan dus ook op andere manieren gebruikt worden. Als je een papier neemt met een opening en die volplakt met bladeren en de egel er half uit laat komen dan heb je ook een knutsel. Maar de egel beplakken met bladeren kan ook. Deze egel is vrij groot, maar ik heb ook een andere knutsel gemaakt met een egeltje die dubbel gevouwen wordt en daardoor kan staan. Het is bijzonder hoe God alles gemaakt heeft, ik blijf dit zeggen. Zoals die egel  ook weet in welke periode het moet eten om voldoende vet te krijgen om zo de winterslaap te overleven dat getuigd van een bijzonder en groot Maker en dat is God.

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 het basisblad met de andere egel (staat niet op de foto)
-op blad 2 het basisblad met de egel van de foto

Werkbeschrijving:

Ik heb 160 grams stevig papier gebruikt zodat het geheel niet te zwaar en slap wordt.
-Print blad 1 of 2 uit
-Kleur alles in
-Plak bladeren erop of knip zelf puntig karton uit of puntig papier en plak dit over elkaar heen tot het een stekelig geheel vormt.

Er zijn meerdere opties op te bedenken.

DOWNLOAD WERKBLAD