Het is een vreemde tijd waarin we horen van oorlog in de Oekraïne en waarbij we geconfronteerd worden met de roep om vrede. Ik heb een paar knutsels gemaakt met als thema vrede, op zich staan er diverse dingen op de site die er wat van weg hebben, maar we kunnen nooit genoeg vrede hebben. In dit geval heb ik een eenvoudige tekening gemaakt van een mensje in de vorm van een hart die een ballon omhoog laat gaan in de vorm van een vredesduif.
DOWNLOAD WERKBLAD 

Terwijl donkere wolken zich opstapelen boven het hoofd van dit mensje en alles tegen lijkt te zitten blijft het streven naar vrede. De duif staat voor vrede. Toen Noach met zijn gezin in de ark zat en alles om hen heen vergaan was of onder water was komen te staan, kwam de duif terug met een takje. Ineens was er weer hoop. Er kwamen weer nieuwe tijden. Ik besloot daarom de ballon in de vorm van een vredesduif te maken. Alsof de vrede je tegemoet komt vliegen. Het is zo belangrijk dat wij de Here God kennen en Zijn vrede in ons hart is komen wonen. Maar de duif kan ook staan voor de Heilige Geest die als een duif neerdaalde vanuit de hemel. De Heilige Geest die ons kracht geeft in moeilijke tijden, als het donker om ons heen wordt. En ook dan zal Gods vrede ons helpen om rustig te blijven. Dat is de vrede die alles in deze wereld zal overstijgen. De vrede van dit mensje stijgt ver boven het hart uit richting de hemel. De vrede is zichtbaar tot hoog in de lucht. Ik moet wel eerlijk bekennen dat het niet altijd meevalt om de vrede uit te stralen of de vrede te bewaren. Ik denk dat we als mens er vaak wel tegenaan lopen dat we menselijk zijn en fouten maken en daarbij de vrede verliezen. Daarom is het zo belangrijk om dichtbij God te leven en Hem boven alles te zoeken. Zoek dat wat boven in de hemel is, Zijn liefde, Zijn vrede en Zijn genade. Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen en er zelf misschien ook iets extra's bij kunnen bedenken of toe kunnen voegen. 

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 staat de basisplaat met het hartvormig mensje en de wolken.
-op blad 2 staat voor 3 kinderen de vredesduifballon en de armpjes met handjes

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze knutsel en een touwtje
-Print blad 1 en blad 2 uit
-Kleur alles in
-knip de onderdelen van blad 2 uit
-Vouw de plakstrookjes aan de duifballon naar achteren en doe er een beetje lijm op
-Lijm desnoods eerst een touwtje aan de ballon vast (erachter bijvoorbeeld) Ik heb het touwtje als laatst gedaan.
-Lijm nu de ballon boven het mensje en zorg dat je het iets rond drukt zodat het bol komt te staan
-Lijm de armpjes links en rechts van het mensje en zorg dat de handjes nog wel los zijn te gebruiken
-Doe een touwtje onder de ballon door met een beetje lijm
-Lijm het touwtje achter één van de handjes. Ik heb de vingertjes naar achteren gebogen en dan het touwtje ertussen geplakt.

DOWNLOAD WERKBLAD