Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Deze knutsel gaat over Kaïn en Abel. De zoons van Adam en Eva. De ene zoon werkt op het land en heeft van alles wat hij oogst en de andere zoon zorgt voor de dieren. En beide broers brengen offers voor de Here God. Maar Kaïn de oudste wordt jaloers, want het lijkt erop dat God het offer van Abel liever heeft dan die van Kaïn. En waarom hij dat denkt is de vraag. Misschien rook het offer van Abel zo heerlijk, misschien werd het vuur aangestoken op het altaar en kwam er een heerlijke geur vanaf, een geweldig reukoffer. Maar de jaloersheid van Kaïn was niet goed. Hij werd bozer en bozer en zelfs toen God zei dat hij dat niet moest doen, deed hij het toch. Uiteindelijk lokt Kaïn Abel ergens heen en maakt hem dood. Oh wat erg. En daaruit kun je ook weer opmaken hoe belangrijk het is dat we niet jaloers zijn op een ander en als we dat toch zijn dat we ermee naar de Here God gaan en het aan Hem vertellen en Hem vragen om het weg te nemen. Boos zijn is niet goed en iemand dood maken al helemaal niet. Toen ikzelf  nog klein was kreeg mijn zus een zwemband en die was er zo blij mee en bleef er maar mee pronken en ik was enorm jaloers, ik wilde ook zo'n zwemband en het verhaal doet de ronde dat ik de zwemband heb lekgeprikt. Dat detail kan ik me niet meer herinneren, maar ga er maar vanuit dat het klopt. Bij de offers ging het denk ik ook om het hart. Als je iets aan God wilt geven dan is het belangrijk dat je het ook echt oprecht doet en niet alleen maar omdat je denkt dat het moet.


In het pdf bestand staat op:
Op pagina 1: De basisplaat met daarop Kaïn en Abel met de offers in hun armen
Op pagina 2  dvoor 2 kinderen de mand met fruit en groenen en arm van Kain en het lammetje en de arm van Abel

Ik heb 80 grams papier gebruikt 

-Print voor de knutsel blad 1 en 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip de onderdelen van blad 2 uit
-Plak de armen van Kaïn op de stip die aangegeven is op zijn jas
-Schuif de mand achter de arm en schuif het geheel in goede positie en plak de mand vast zoals je het zelf mooi vindt
-Plak de arm van Abel op de stip die aangegeven is op zijn jas
-Schuif het lammetje achter de arm met de pootjes over de schouder van Abel

DOWNLOAD werkblad Kaïn en Abel met offers