Ik heb vaker Jezus bij het graf gemaakt, maar nooit iets met Maria van Magdala en Maria moeder van Jacobus. Ik vond het toch mooi om ook dat aan te leveren.
Wel viel me op dat in de bijbel de verhalen heel divers worden weergegeven, vandaar dat ik een paar verschillende manieren heb gebruikt. Bij het ene bijbeldeel zie je dat de engel op de weggerolde steen zat en bij het andere verhaal zaten twee engelen in het graf aan weerszijden van de plek waar Jezus lag. Het ene verhaal spreekt van de twee Maria;s en het andere weer van één. Ik heb in dit bestand dus ook voor de zekerheid een losse Maria en twee Maria's bij elkaar meegeleverd. Jullie kunnen zelf kiezen.

Moet je nagaan dat je bij het graf komt en je verwacht daar je geliefde dood aan te treffen en je bent verdrietig en dan ineens is die steen ervoor weg en is het graf leeg. Een wonder, bijzonder en zo mooi, maar ook moeilijk te geloven. Maar het was echt zo en Maria van Magdala en Maria moeder van Jacobus waren er getuige van.

Het werkblad bevat 2 pagina's.

-op blad 1 de onderdelen voor een knutsel met de twee Maria's met hun kruiden en engelen zittend links en rechts 
-op blad 2 de onderdelen voor de andere versie waarbij een engel geplakt kan worden alsof die zit op de steen die weggerold is. Bij deze kun je kiezen voor 2 Maria's of één Maria.
De sjablonen voor de deuropening heb ik op twee manieren getekend en je kunt ook gewoon zelf natuurlijk een opening maken.


Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt en een kartonnen bordje met een doorsnede van 23 cm
-Vouw het bordje dubbel en zorg voor een goede vouwlijn. Druk dus met je handen even alles goed aan en knip het bordje doormidden
-Print blad 1 of blad 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-Gebruik een nietmachine om de twee helften van het bordje goed op elkaar te bevestigen. Ik begon zelf linksonder en vervolgens het midden en toen rechtsonder en daarna even ertussenin nog.
-Neem het sjabloon van de deur. Het linkersjabloon heeft in het deurgedeelte stippeltjes. Knip dat gestippelde eruit. Je houdt nu de opening over met een plakstrook. Leg het sjabloon op het bordje over het middelste stuk en ga met een potlood langs de lijnen zodat de deuropening overgenomen wordt op het bordje. 
-Als je het sjabloon van blad 2 gebruik dan gewoon die deur leggen in het midden van het halve bordje en even omlijnen en dan vervolgens eruit knippen.
-Gebruik je de sjabloon van blad 1 Knip de deuropening eruit en Vouw nu de plakstrook naar achteren. En lijm dit ertussen zodat er een beetje afstand ontstaat en het "graf" kan staan.
-De buitenkant van de voorbeelden heb ik op verschillende manieren gekleurd. Een paar met krijt en één met verf. (met verf moet je rekening ermee houden dat het karton toch wat bobbelig wordt en later goed moet drogen.
-Plak de onderdelen waar je het zelf mooi vindt. 
-De steen kan half voor de opening gelijmd worden.

Eventueel kan er een plateau/ondergrond bevestigd worden onder het graf. Ik heb een vorm bijgevoegd en die heb ikzelf even geprint op 160 grams stevig karton. 
Het bevestigen is wel wat lastig. Ik heb plakstrookjes bijgevoegd. Knip die uit en vouw de lijmvlakken naar boven, lijm het nu aan de onderkant van het graf en lijm nu het geheel op het plateau. Ik had zelf met wat sterkere knutsellijm de lijm langs het onderrandje van het graf gesmeerd en het in het midden van het ovaal gelijmd en toen lijm er omheen op het plateau gesmeerd en grind erop gegooid. Maar het geheel wordt dan wel wat zwaarder en je moet het goed laten drogen.

Ik hoop dat de uitleg duidelijk is, want het lijkt misschien wat warrig haha.

DOWNLOAD WERKBLAD Knutsel Maria bij het lege graf 

DOWNLOAD WERKBLAD voor ondergrond/plateau