Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wat doen wij als het donker wordt? Steken we dan een fakkel aan of een kaars of stoken we dan het vuur, in een kuil in de grond, wat harder op zodat er meer licht is? Nee, wij drukken op een knopje en dan is het ineens licht. Hebben jullie wel eens gedacht, hoe komt dat nou?
Niet denk ik, wij vinden dat heel gewoon. Nog geen 100 jaar geleden had niet iedereen elektrisch licht. Er waren nog genoeg mensen die een petroleumlamp aan het plafond hadden hangen die ze met een lucifer aanstaken als het donker werd. Zo’n lamp walmde nog wel eens als hij te hoog stond. Dat walmen kennen wij van kaarsen. Als de pit van de kaars te lang is gaat die walmen.

Nu leven er in sommige landen nog mensen die nog nooit van elektriciteit hebben gehoord. Als ze dan, omdat ze moeten vluchten, in een grote stad komen waar het heel gewoon is dat er elektriciteit is, weten ze niet wat ze zien. Ze staan met open mond naar de wonderen van elektriciteit te kijken. Het licht dat uit een draadje komt of stofzuiger in plaats van een bezem of koffiezetmachine in plaats van een ketel water en een koffiekan.

Zo zal het denk ik ook in de hemel en op de nieuwe aarde zijn, als we daar komen. We weten over het Nieuwe Jeruzalem dat er straten van goud zijn. In Jesaja staat dat op de nieuwe aarde de leeuw gras zal eten en bij een lammetje zal liggen. Dat hoeft dat lammetje nu niet te doen, want de leeuw zal hem opeten.
Wij kunnen straks zomaar tussen de wilde dieren lopen. Ze zullen ons niets doen. Wat denk je zullen we daar niet met open mond staan te kijken wat voor wonderen er allemaal zijn in de hemel en op de nieuwe aarde? Ik zal graag bij de mensen horen die daar dan staan te kijken. Jullie ook?