Voor hemelvaart had ik al een Jezus getekend en ik bedacht me dat deze Jezus met de armen gespreid ook geschikt kon zijn voor het onderwerp Jezus zegent de kinderen bijvoorbeeld. Daar wij het onderwerp gingen behandelen waarbij het erom gaat dat kinderen ook welkom zijn bij de Here Jezus besloot ik deze tekening te gebruiken hiervoor en het aan te vullen. Ik kan proberen om Jezus twintigmaal te tekenen, maar we hebben eigenlijk maar Eén echte Jezus en Hij valt niet perfect na te maken, we weten niet exact hoe Hij eruit zag en dat hoeft ook niet, zolang we maar weten Wie Hij voor ons wil zijn en Wie Hij is in ons leven.
Het verhaal is te vinden in Lucas 18:15-17 en ook o.a. in Markus 10 bijvoorbeeld.
Ik heb geprobeerd om in een eenvoudige knutsel aan te geven wat de liefde van Jezus is voor ons. Iedereen is welkom, alle kinderen mogen komen. Wij zongen vroeger het lied: Jezus houdt van kind'ren zoals jij, jij, jij, Jezus houdt van kind'ren zoals jij, jij, jij, Kind'ren zoals jij maakt Zijn hart zo blij, Jezus houdt van kind'ren zoals jij, jij, jij. Zo is het ook, Jezus houdt van elk kind, Hij maakt daarin geen onderscheid, wij als mens doen dat vaak wel, wij hebben voorkeur, hebben met de één een betere klik dan met de ander, maar de Here Jezus ziet alles, Hij weet alles, Hij kent elk kind en elk mens, Hij kent hun worstelingen, hun verdriet, hun pijn en Hij wil er voor een ieder zijn. Dat is wat ik zelf ook geprobeerd heb om mee te geven, ook in deze knutsel. Ik heb een eenvoudige gedaan waarbij de rondjes al op het hart aangegeven staan en de plaatjes er alleen nog opgeplakt hoeven te worden en ook een iets uitgebreidere waarbij je het hart van blad 3 op rood stevig papier print en deze eerst op de basisplaat plakt en vervolgens de kindjes erbij plaatst. ook lever ik de kleurplaten in het Nederlands en Engels mee omdat het programma voor de kleurplaten niet altijd goed werkt, op deze wijze zijn ze voorlopig wel beschikbaar. 

DOWNLOAD WERKBLAD knutsel Jezus houdt van alle kinderen 1 (3 pagina's)  
DOWNLOAD WERKBLAD knutsel Jezus houdt van iedereen 2 (2 pagina's)  
DOWNLOAD WERKBLAD knutsel Jesus loves the children 1 (3 pages)  
DOWNLOAD WERKBLAD knutsel Jesus loves the children 2 (2 pages)

--------------------------------------------------
DOWNLOAD WERKBLAD Jezus houdt van alle kinderen kleurplaat  
DOWNLOAD WERKBLAD Jezus loves the children coloring page  
*
*********************************************

Het werkblad bevat 2 of 3 pagina's

Op pagina 1 Jezus met het grote hart (en bij versie 2 al de cirkels op het hart)
Op pagina 2 De cirkels met daarin de hoofden van de kinderen (voor 2 kinderen)
Op pagina 3 (Alleen in werkblad 1) het hart los aangeleverd om op rood papier te printen (ik gebruikte 160 grams papier)

Werkbeschrijving: 
Ik heb 80 grams wit printerpapier gebruikt voor blad 1 en 2, voor blad 3 rood stevig printerpapier
-Print blad 1 en 2 (eventueel ook blad 3) uit
-Kleur Jezus in en de hartvorm (als je geen gebruik maakt van het rood geprinte hart)
-Kleur de hoofden van de kinderen in 
-Knip de cirkels met hoofden uit
-Knip eventueel het rode hart uit
-Lijm alles op de gewenste plek