Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het was wel bijzonder. Ik deed het verhaal m.b.t. olie voor de weduwe en had het verteld aan de kinderen en toen zei een jongetje van 4 dat was de profeet Elia, maar ik was ervan overtuigd dat ik het bijbelverhaal had verteld over Elisa en ik dacht dat moet ik nazoeken. Ik kwam tot de conclusie dat er zowel van Elia en van Elisa een verhaal was met een weduwe en in beide gevallen was er sprake van olie en een kruik/kruiken en het bleef maar vloeien. Ik besloot daarom om dat ook voor beide verhalen goed te bekijken en aan te leveren. Ik heb vaker iets m.b.t. de weduwe en olie gemaakt, maar nu iets nieuws en niet al te moeilijk. Ik heb de tekst op de kruik/kruiken ook in het engels gezet en lever dat werkblad extra aan. Deze knutsel hoort dus bij 2 Koningen 4 en daarin wordt gesproken over de weduwe wiens man is overleden en waarbij schuldeisers haar zonen tot slaaf willen maken. Elisa vraagt haar wat zij heeft en dat is nog maar een klein kruikje olie. Hij zegt dat ze zoveel mogelijk kruiken moet vragen aan buren en dan binnen moet blijven met haar zonen met de deur gesloten en gaat vullen met het kleine kruikje. Ze doet wat de profeet Elisa zegt en het resultaat is volle kruiken, de olie blijft stromen uit het kleine kruikje tot alle vaten die ze hebben vol zijn. Ik heb een grote kruik gemaakt die de kinderen kunnen versieren en ze kunnen er een klein kruikje boven plakken of naast. Ik heb in de pdf een iets lagere grote kruik gezet en een grote, dit geeft de keuze aan jullie hoe je het de kinderen wilt laten maken.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  
DOWNLOAD Engels WERKBLAD


Het werkblad bevat 3 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat voor de knutsel waar een kruikje boven geplakt kan worden 
Op pagina 2 voor 3 kinderen een kruikje en een rand om eventueel bovenaan de kruik te plakken
Op pagina 3 de basisplaat met de grotere kruik waar het kleine kruikje naast geplaatst kan worden

Werkbeschrijving: 
-Print blad 1 en 2 of blad 2 en 3 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen van blad 2 uit en eventueel ook de grote kruik van het andere blad
-Plak de grote kruik op een leuke kleur stevig papier
-Versier de kruik
-Plak het kleine kruikje ernaast
-Plak eventueel de rand waarbij het lijkt alsof de kruik overstroomt erbij.