Deze knutsel is eigenlijk per ongeluk ontstaan. Ik was bezig met handen tekenen en had het op mijn manier geweldig om een kind in te stoppen, maar het kwam niet uit zoals ik het wilde. Terwijl ik de handen boven elkaar had gezet in paint dacht ik ineens aan het lied van Elly en Rikkert: Zoals klei in de hand van de pottenbakker, zo ben jij in mijn hand zegt de Heer. Ik vond dat een bijzonder idee om een klompje klei te stoppen in de handen van de pottenbakker (in dit geval in de handen van God. In de bijbel in Jeremia 18:1-6 lees je over de pottenbakker. Eigenlijk kun je uit dit stuk iets heel bijzonders halen, een pottenbakker maakt een werkstuk, hij of zij begint met een klomp klei en heeft als doel iets moois te maken, iets waardevols. Soms mislukt het en wat doet de pottenbakker dan? Wordt de klei weggegooid? Nee het stuk klei wordt opnieuw gebruikt en de pottenbakker begint gewoon opnieuw om er iets speciaals van te maken.

Het mooie aan dit verhaal vind ik dat we mogen vasthouden aan het doel en het plan dat God met ons leven heeft. Hij wil ons maken tot iets moois. Als je een stuk klei in je handen neem en je begint om iets te maken dan zitten er soms nog scheurtjes in en moet je kneden en kneden en kneden. Het is niet zo ineens prachtig, maar het wordt wel heel mooi als je er de tijd voor neemt en aandacht aan besteedt. De Here God neemt de tijd voor ons, Hij wil ons maken tot een prachtig geheel en misschien vinden wijzelf dat we nog lang niet goed genoeg zijn, misschien is dat ook zo, maar als wij Hem de ruimte geven zal Hij doorgaan met kneden en vormen. Willen wij ons laten vormen? Willen wij de Here God de ruimte geven om ons te maken zoals goed is in Zijn ogen?  Hier valt veel meer op te bedenken, maar ik laat het nu even zo en ik denk dat jullie zelf ook dingen hierop kunnen bedenken.

Het werkblad bevat 3 pagina's. de engelse en nederlandse versie.

-op blad 1 de basis met daarop de handen van God en Nederlandse tekst.
-op blad 2 het kleipoppetje
-op blad 3 de basis met daarop de handen van God en Engelse tekst.


Werkbeschrijving:

Ik heb 160 grams papier gebruikt voor deze knutsel, maar 80 grams is ook mogelijk.
Omdat bij het proefdraaien ik wat aan het rommelen was kreukelde het papier me te erg en daarom besloot ik even de definitieve versie op stevig papier te printen voor de foto. Ik heb nu nogmaals even met 80 grams papier getest en het wil prima. Wel moet erop gelet worden dat het kleipoppetje onder de duim en vinges geschoven moet worden. Als het poppetje er niet goed onder geschoven wordt blijft die bij de duim hangen en bol staan. Dus let op!!! schuif het poppetje ook onder de ronding van de duim linksboven.

-Print blad 1 of 3 uit 
-Print ook blad 2 uit
-Kleur de gewenste delen in
-Knip het gestippelde deel tussen de beide handen eruit 
-Knip ook het stippellijntje boven de pink van de bovenste hand open
-Knip het kleipoppetje uit van blad 2
-Schuif het poppetje tussen de handen (het is wel even prutsen vond ik, want de opening tussen de handen moet niet zichtbaar zijn en ik had haast)
-Je kunt nog als extra optie het poppetje wolhaar geven (ik heb dit niet gedaan)

DOWNLOAD WERKBLAD