Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik kreeg een inzending van Angela Walraven. Ze had een verhaal geschreven m.b.t. een lepel die bekrast was en beschadigd en uiteindelijk werd tot een prachtige vlinder. Voor de site is het leuk om iets aangeleverd te krijgen, dit geeft afwisseling en kan ook een aanvulling zijn. Bij het verhaal werd een knutsel getoond, daar waren geen foto;s van. Ik heb daarom besloten een eigen werkblad te maken met vleugelvlinders die op een plastic lepel - of een echte lepel - geplakt kunnen worden. Zo wordt een saaie lepel tot iets moois. Klik hier voor haar verhaal Lepelsteeltje van Angela Walraven

In het verhaal draait het om een lepel die bekrast en beschadigd en zelfs misvormd is. Een lepel die eerst niets leek te zijn en vervolgens omgevormd werd tot een prachtige vlinder. Het werd van een saai, misschien zelfs lelijk geheel, tot iets prachtigs.

Aan de ene kant kun je hieruit opmaken dat iets wat niet mooi is in de ogen van mensen, prachtig kan worden gemaakt. Er zijn kunstenaars die van hele lelijke, soms roestige, onbruikbare dingen een prachtig kunstwerk maken. Alles is bruikbaar, alles kan mooi worden. Dat is ook zo met ons, met mensen, met kinderen. Eigenlijk is voor God niemand onbruikbaar en niemand onvolmaakt en niemand lelijk. God houdt van iedereen. Hij kan iedereen gebruiken, zelfs al denken andere mensen of kinderen dat je niet goed genoeg bent. Vergeet nooit, voor God ben je altijd goed genoeg. Hij wil met ons aan het werk. Hij wil ons vormen tot een mooi geheel, Hij wil ons laten schitteren, blinken, ons kleurrijk maken, zodat anderen aan ons kunnen zien wat we uitstralen. Toen we nog maar net de Here God leerden kennen zagen we er misschien uit zoals die lepel, saai en eenvoudig en straalden we misschien niet zoveel uit, maar toen de Here God eenmaal met ons aan het werk ging werden we mooier en mooier. Mag Hij ook met jou aan het werk?

Het verhaal laat ook zien hoe wij naar anderen kijken. Kinderen worden soms uitgescholden omdat ze anders zijn of omdat ze misschien minder mooi eruitzien of omdat ze minder goed kunnen leren. Daardoor krijgen die kinderen krassen op hun hart, ze raken beschadigd. Ze hebben last van de gemene dingen die tegen hen gezegd worden en ze gaan eronder gebukt. Het lijkt wel of ze een rugzak vol zware stenen meedragen en het wordt daardoor steeds moeilijker voor hen om nog rechtop te lopen. Er niet bij horen doet pijn, alleen gezet worden geeft verdriet, uitgescholden worden zorgt voor krassen op je hart je wordt bang om mensen te vertrouwen. Je bent dan net een beetje als die lepel vol krassen en gebogen en je voelt je misschien niks waard en niet bruikbaar. Je bent misschien het vertrouwen in anderen een beetje kwijtgeraakt. Ik merk aan mezelf hoe moeilijk ik het vind om een groep mensen in te lopen, juist omdat vroeger jongeren dan over me gingen kletsen en me negeerden en daar stond ik dan. Gelukkig kijkt de Here God anders naar ons. Gelukkig ziet Hij ons met hele andere ogen en wil Hij ons maken tot een prachtig mooi en kleurrijk mens. Het maakt niet uit wat anderen van je vinden, het gaat erom wat de Here God van ons vindt.

En het is heel belangrijk om te leren om zelf ook te kijken naar anderen door de ogen van de Here God. Als wij denken: Die jongen is lelijk, dan moeten we ook eens denken aan wat de Here God van hem vindt. Zou de Here God dat ook denken? Zou Hij ook die jongen of dat meisje afwijzen? Ik geloof er niks van. God stuurde Zijn Zoon, de Here Jezus, om te sterven voor de zonden, voor de tekortkomingen, voor de zorgen, van alle mensen.

Werkbeschrijving:

In het werkbestand staan 3 pagina's
Op elke pagina een set vleugels en sprietjes om een vlinder mee te maken, kies zelf welke vleugels je het mooist vindt
Ik heb de vleugels gemaakt van 80 grams printerpapier. (Dit is normaal printerpapier)

-Print de gewenste vleugels uit
-Kleur de vleugels in
-Knip de vleugels en sprietjes uit
-Doe lijm op het lijmstrookje aan de linkervleugel en lijm de rechtervleugel er overheen
-Lijm het geheel op de steel van de lepel / dit kan met plakband/dubbele plak/lijm  (laat de bolle kant van de lepel naar boven)
-Je kunt de vleugels wat omhoog vouwen op de vouwlijnen.
-Maak oogjes op de bolle kant van de lepel (ik had nog plakoogjes, maar je kunt het ook zelf maken met wit papier en zwarte stift bijvoorbeeld)
-Doe lijm op het ronde vlak aan de voelsprietjes en plak nu het ronde vlak onder de punt van de lepel zodat alleen nog de sprietjes zichtbaar zijn.
-Als je nu alles hebt laten drogen en het steeltje van de lepel bij de punt vasthoudt kun je de vleugels op en neer laten bewegen.

***Als extra is er de optie om de vleugels in te smeren met zonnebloemolie. Ik deed het met een kleine kwast. Het is een beetje een geklieder (erg leuk) maar het resultaat is grappig, zo krijgen de vleugels aan beide kanten de lijnen en kleuren (zie tweede foto), het wordt een glas in lood effect (de vleugels schijnen daardoor wat door).

DOWNLOAD WERKBLAD lepelsteeltje vlinder