Nodig bijpassende foto's bijvoorbeeld van het internet. 

In de Bijbel staat waar je (foto 1) hart is, daar is ook je schat.

Wie weet wat een schat is.

Een schat kan een (foto 2) kist met sierraden zijn zoals die ook in sommige verhalen voorkomen over piraten. Maar je huisdier bijv. een poes, een hond, een cavia of een konijn kunnen ook je schat zijn als je daar veel van houdt.

Als je verliefd bent dan is je vriendje of vriendinnetje jouw schat. Ook als je ouder wordt is degene waar je van houdt je grootste schat. Betekent dat dan dat zo iemand veel geld waard is? Welnee, maar je bent er heel blij mee.
Als de verkering soms uit raakt en jij bent niet diegene die het uitmaakt, heb je het gevoel dat je grootste schat weg is.
Hij of zij was het belangrijkste op deze aarde voor jou.

In de Bijbel staat dat wij de oogappel van God zijn. Wie weet wat dat betekend? Als je de oogappel van je vader of moeder bent wil dat zeggen dat je het allerliefste bezit van hen bent. Dus voor God zijn wij het allerliefste bezit. Hij heeft ons zo lief dat Zijn Zoon Jezus naar de aarde gekomen is en ons heeft gered van de macht van satan. Die kan nu niet meer zeggen; ze zijn van mij!
Als we ons soms alleen voelen, verdrietig zijn of als we onszelf soms maar goed waardeloos vinden, moeten we aan Jezus denken wat Hij allemaal voor ons over heeft gehad, omdat we voor Hem zo’n grote schat zijn. Dan kunnen we niets anders doen dan Hem danken en ons hart aan Hem geven, omdat Hij werkelijk heel veel van ons houdt.