Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ze zeggen dat ezels koppig zijn.
Wie kent een ezel in de bijbel die koppig was? De ezel van de profeet Biliam. Waarom was hij koppig? De ezel zag een engel met een zwaard op het pad staan die de profeet niet zag. Hoe de profeet de ezel ook sloeg hij ging geen stap verder! Op een gegeven moment zei de ezel tegen de profeet; Waarom sla je mij? Zie je het gevaar niet dat voor ons staat?
De profeet was zo druk bezig met wat hij straks allemaal wilde zeggen. Hij zag daarom de engel met het zwaard niet die op de weg stond.
Hij had van koning Barak over de Israëlieten gehoord die vijandig waren tegen zijn volk. Daarom kreeg hij de opdracht om de Israëlieten te vertellen hoe fout ze wel waren. De profeet Biliam moest hen veroordelen. Maar God wist van zijn plan. In plaatst van de mooie volzinnen die hij onderweg bedacht had, sprak hij de woorden van zegen die God in zijn mond had gelegd.

Weet je, wij zijn allemaal vaak druk bezig met dingen die soms helemaal niet zo belangrijk zijn. We letten dan niet goed op waar we lopen, zodat we het gevaar niet zien. Soms zit je op de fiets en kent de weg erg goed. Je fietst samen met een vriendje of vriendinnetje en bent druk aan het kletsen of klieren waardoor je eigenlijk niet goed uitkijkt. Dan komt er een auto aan of een andere fietser die je bijna raakt. Wat zal die ander dan zeggen? Kun je niet uitkijken sufferd! Dan schrik je ineens en denkt; ik moet wel goed uitkijken waar ik fiets of loop.
We beginnen straks aan een Nieuwjaar. We denken er over na hoe we het nieuwe jaar beter kunnen leven. Dat heet goede voornemens voor het nieuwe jaar. Het duurt meestal maar één week en dan vallen we weer terug in wat we voor die tijd ook deden.

We vragen God of Hij ons wil beschermen in het nieuwe jaar. Maar God heeft ons ogen gegeven om uit te kijken. Als we die ogen niet gebruiken kunnen we ondanks Gods bescherming toch in gevaar komen.
Ook is het goed om naar anderen te luisteren die ons waarschuwen voor gevaar dat we zelf soms niet zien.