Op een avond zag ik een visser zitten in een opening tussen het riet. De visser was druk bezig met zijn hengel. Hij gooide de hengel uit en ging zitten kijken naar zijn dobber. Na een tijdje haalde hij de hengel op om te kijken of de vissen al aan zijn aas hadden gezeten. Nee er was nog geen geknabbel te zien, hij deed er nieuw aas aan en hup daar ging zijn vissnoer weer in het water. Hij keek goed naar de dobber of deze niet bewoog.
Hij keek niet naar rechts of naar links. Maar wat hij niet zag, misschien door het riet of misschien omdat hij alleen maar vooruit keek, was, dat rechts van hem de vissen de grootste lol hadden. Ik zag ze steeds omhoog springen uit het water. Het waren niet zulke grote vissen, maar toch... het waren wel vissen. De eenden zwommen er heen om te kijken wat er was. Nou voor hen is dat geen eten dus zwommen ze weer weg.

Ik dacht bij mijzelf zo zijn wij ook. Als je iets heel graag wilt hebben kijk je alleen daar maar naartoe. Bijvoorbeeld; op tafel staat een trommeltje met koekjes die je heel lekker vindt. Je zit bij tafel en wacht totdat het tijd is om een koekje te krijgen bij je drinken. Op een ander tafeltje staat een doosje met chocolade die je nog lekkerder vindt. Maar omdat je de koekjes het eerst had gezien kijk je niet eens wat er nog meer voor lekkers in de kamer is.

Zo kan het ook zijn als je Jezus volgt. Je denkt dat je weet wat Jezus deed, maar omdat je alleen maar naar één ding kijkt zie je soms niet dat er nog veel meer is wat Jezus graag wil dat je doet.

Dus wat we ook doen, het is altijd goed om rond te kijken, want dan zie je veel meer mogelijkheden.