Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik was aan het rondzoeken voor Pinksteren of ik nog iets kon bedenken om te doen, maar had al zoveel duiven etc. aangeleverd dat ik besloot me er niet meer aan te wagen, totdat ik weer met een wc-rolletje aan het knutselen was en het niet kon laten om even wat vleugels etc. te gaan hergebruiken en van het één kwam het ander. Ik heb dus de vleugels van foto 2 genomen van een al eerder gemaakte duif en ik heb voor foto 1 nog weer vleugels getekend voor de afwisseling.
Soms zit het mee en soms ook tegen. Ik had dit keer één probleem en dat is dat de kop van de duif van foto 1 n.m.m. anders zou moeten maar mijn printer heeft kuren die komen en gaan zoals het dat ding uitkomt haha. Dus ik kon nog 1 blad printen en daarna was ik zoet met de foutmelding. Ik heb daarom wel de werkbladen aangeleverd en de eerste twee zijn getest, dit is de hangende versie waarbij het rolletje horizontaal komt te hangen, maar de staande versie van foto 1 heb ik dus wel getest maar de kop vond ikzelf voor verandering vatbaar, omdat testen niet meer kon door printerproblemen heb ik twee extra op het werkblad gezet om eventueel te gebruiken, maar dat zullen jullie zelf dan even moeten testen. Op dit moment wacht ik even tot ik de oplossing weet en laat het even wachten tot ik weer iets wil maken vermoed ik.

Dit is een eenvoudige knutsel te gebruiken bij o.a. Pinksteren en de slierten aan de duif zorgen voor beweging, beweeg je de duif op en neer dan bewegen ook de vleugels.

DOWNLOAD WERKBLAD duif van foto 2

DOWNLOAD WERKBLAD duif van foto 2 maar dan andere vleugels

DOWNLOAD WERKBLAD duif van foto 1 met verschillende koppen die ik niet meer kon testen.
Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 de onderdelen voor de duif
-op blad 2 voor 3 kinderen een wit vlak welke om het rolletje geplakt kunnen worden
(zou je blad 2 op stevig papier printen dan zou je op die wijze gewoon een rolletje kunnen maken als het papier maar stevig genoeg is)

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruik en een wc rolletjet.

-Print blad 1 en/of 2 uit
-Kleur de onderdelen in, in dit geval vooral de snavel
-Knip alle gewenste onderdelen uit
-Plak een strook om het rolletje of verf deze wit of laat het zoals het is
-Plak nu de gewenste vleugels bovenop
-Lijm de kop van blad 1 op elkaar doe lijm tot aan de stippellijn halverwege de hals (van de duif waarbij het rolletje horizontaal hangt)
-Maak een inknip in het rolletje op de plek waar je de kop wilt plakken
-Schuif de kop in de gleuf en vouw nu de onderste stukjes van de hals naar links en rechts en lijm ze vast of laat ze los.
-Neem wat stroken crêpepapier in de kleuren die jezelf passend vindt en bevestig ze onderaan de duif.
(Ik heb lange stroken genomen en deze dubbel gevouwen en in het midden een touwtje geknoopt, vervolgens gaatje gemaakt door de duif heen)
De andere versie is niet veel anders, ik heb daar ook de slierten aan het touwtje gedaan en dat door het rolletje naar boven gehaald en daar vastgeplakt met plakband. Later heb ik nog een touwtje genomen en links en rechts een gaatje in het rolletje gemaakt en daar het touwtje doorheen gehaald en vastgeknoopt.