Nodig een niet te vers geplukt veldboeket.

Het is nu lente ondanks dat het koud is. Wie wordt niet blij van de bloemen die we nu buiten zien bloeien?
Er zijn al veel bloemen die bloeien. Wie kan er een paar opnoemen?
Paardenbloem, pinksterbloem, madeliefje, hondsdraf, dotterbloem, boterbloem, speenkruid, lelietje van dalen, tulp, narcis, hyacint.
Wat veel al hè? Dat is nog maar het begin.
Wie plukt er wel eens bloemetjes voor mama? Nou ik ken iemand die vroeger heel veel bloemen plukte voor haar moeder. Elke keer zette de moeder ze weer op een vaasje, maar de bloemen stonden vaak maar één dag dan waren ze al afgevallen.
Hoe komt dat? Ze staan toch in het water?
Dat komt omdat deze bloemen niet zonder de wortels in de grond kunnen. Het gekke is dat de bloemen in de natuur, als je ze laat staan, wel langer bloeien. Alleen als je bijvoorbeeld klaprozen hebt, die bloeien maar één dag. De volgende dag zijn ze al afgevallen, maar omdat er zoveel knoppen zijn is het net alsof ze heel lang bloeien.
Dus je kunt de bloemen buiten maar beter laten staan als je wilt dat ze lang bloeien.
Deze bloemen zijn vanmorgen geplukt. Moet je nu zien hoe ze eruit zien. Zullen ze lang staan denk je?

Weet je dat wij net bloemen zijn. Stel je voor; wij zijn de bloemen en Jezus is de grond. Als je ons bij Jezus weghaalt zijn we net als deze geplukte bloemen, dan gaan we dood voor Jezus.
We gaan steeds verder van Jezus af. Tot slot willen we niets meer met Hem te maken hebben.
We kunnen dus beter in de grond bij Jezus blijven staan; dan helpt Hij ons om te bloeien en brengen we plezier voor de mensen om ons heen.

 

15-05-2010.