Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Tijdens het bedenken van knutsels kwam ik ineens uit op het onderwerp Afgunst of ook wel genoemd Jaloezie. En ik moest aan mezelf denken van vroeger. Jaja nu komen de biechtverhalen van Alie. Mijn zus kreeg eens een mooie zwemband voor haar verjaardag en Alie wilde die ook, maar ik kreeg die natuurlijk niet omdat ik niet jarig was en nu doet het verhaal de ronde dat ik die mooie zwemband lek had geprikt. Mezelf kennende was ik ertoe in staat, alleen herinner ik het mezelf niet meer. Maar ik weet wel ook van mijn eigen kinderen dat we zo graag willen zijn als die ander, of hetzelfde willen hebben als die ander. Iemand krijgt een dure telefoon en dat wil je dan zelf ook wel graag maar je moet het doen met een eenvoudige tweedehands bijvoorbeeld. Afgunst of jaloezie ontstaat ook doordat we niet minder willen zijn dan de ander, of niet armer willen lijken, of niet minder mooi willen zijn. En we zeggen wel eens: Het gras bij de buren is altijd groener. Het lijkt alsof iedereen het beter heeft dan jijzelf en toch moet je je afvragen of dat echt zo is, want hoe rijk zijn wij met de Here God? Schatrijk toch?  Maar het mensje in mijn knutsel kijkt z'n ogen uit, die weet niet wat hij ziet.
En op de knutsel is te zien hoe bij dat ene hartmensje alles donker lijkt en wolken boven het hoofd hangen en de bloem slap hangt en dood gaat en bij de ander zie je de zon, zie je hoog gras en mooie zonnebloemen. Terwijl de één in de klei staat en het moeilijk lijkt te hebben, heeft de ander het goed voor elkaar. Daar zou ik ook jaloers op worden en toch vraagt de Here God van mij om naar Hme te kijken, niet met ogen op steeltjes naar de ander, maar omhoog naar Hem, want alles is te vinden in Hem. Het belangrijkste voor ons leven is dat Jezus in ons hart woont, dat God met ons is en wij met Hem blijven wandelen. Ook in de bijbel zien we verschillende verhalen waaraan te zien is dat mensen jaloers waren op de ander. Neem het verhaal van Kaïn en Abel waarbij de één de ander doodmaakt omdat die een beter offer lijkt te hebben of het verhaal van de broers van Jozef die Jozef in de put gooien omdat ze denken dat hun vader hem liever heeft dan hun en zo hebben we Koning Saul die jaloers is op David en hem probeert uit te schakelen. Ook David die de vrouw van een ander wil bijvoorbeeld of de vrouwen van Jakob en dan hebben we ook nog Jakob en Esau. Er zijn vele verhalen waarin de één begeert (graag wil hebben) wat de ander heeft.  Maar de Here God wil dat wij niet kijken naar de ander, maar dat wij kijken naar Hem en komen bij Hem met onze verlangens. Het gaat niet om wat een ander heeft of hoe rijk hij of zij is, het gaat om ons leven en ons verlangen naar Hem en Zijn plek in ons leven.Laten we begeren alles wat God ons kan en wil geven. 

Het werkblad bevat 2 pagina's

-op blad 1 staat de basis met daarop de twee mensjes 
-op blad 2 staat voor 2 kinderen de ogen van het linker mensje en een vlak waaraan de ogen bevestigd worden

Het is de bedoeling dat de ogen schuiven. Maar je kunt ook kiezen om alleen de ogen met de onderkant van de steeltjes vast te plakken op de basisplaat. Dit is dan wat eenvoudiger te doen.

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze knutsel  (maar de ogen met stevig papier zal misschien nog beter werken)
-Print blad 1 en 2 uit 
-Kleur de gewenste onderdelen in
-knip nu de onderdelen van blad 2 uit
-vouw de ogen dubbel en lijm ze tegen elkaar aan (gebruik niet te natte lijm en laat het geheel goed drogen)
-knip de lijntjes van de ogen van het linker mensje op de basisplaat open
-schuif de droog geworden ogen op steeltjes door de gleufjes van de basisplaat
-leg de basisplaat andersom met de achterkant naar je toe
-vouw de vlakken (huisvorm) van blad 2 nu dubbel doe er lijm op 
-lijm de steeltjes van de ogen tussen de vlakken
(zorg dat de ogen en steeltjes en het vlak niet nat zijn en aan de basis blijven plakken, ik gebruik zelf goede action lijm) 
Als het goed is gegaan kunnen de ogen op en neer geschoven worden, die van mij lukte..
Met stevig papieren ogen werkt het misschien beter, maar dat heb ik niet meer getest omdat die van mij prima werkte.

DOWNLOAD WERKBLAD