Wie lopen er zo?
Vorige week lag er nog wat sneeuw. De vijver was dichtgevroren. In de vijver bij ons huis zitten anders veel eendjes. Ze konden nu niet in het water. Nu het ijs weg is zijn ze weer helemaal gelukkig. Wie heeft wel eens eendjes gevoerd? Wat zeggen de eendjes dan. Kwak, kwak, kwak, zeggen ze. Zijn ze blij met het brood? Nou de eendjes bij onze vijver wel en ze zijn dik, dat komt van al die mensen die de eendjes komen voeren. Maar toen er sneeuw lag waren ze erg blij met het brood, want ze konden niet bij het gras komen dat ze eten en omdat de vijver was bevroren, waarin de kleine diertjes en plantjes zitten die ze ook eten, konden ze daar niet bij komen.
’s Morgens vroeg stonden ze zelfs al bij de flats te wachten en te roepen om eten. Ze wisten dus dat er voor hen gezorgd werd en waar ze wat te eten kregen.

Wij weten ook dat er voor ons wordt gezorgd. Wie zorgt er voor ons. De Here Jezus. Hoe weten we dat? Nou in de Bijbel staan heel veel verhalen, die vertellen ons dat de Here Jezus altijd voor ons wil zorgen. Is dat niet fijn?