Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Daar ik even was gaan knutselen aan een verrekijker kwam ik ineens ook op het idee van een sterrenkijker. Eigenlijk was ik er nog niet eens mee bezig wat je er mee zou kunnen doen, maar voor o.a. Kerst is het altijd bruikbaar, maar evengoed ook als algemene knutsel. Sterrenkijkers, zouden wij niet allemaal verder moeten kijken dan wat we hier om ons heen zien? Mensen die verder kijken dan de wolken, die kijken naar wat er aan de hemelboog te zien is? De verwondering over wat zich boven ons bevindt. Als het een heldere nacht is en je kijkt naar de lucht en ziet de sterren, dan zou je ze dichtbij willen halen, willen bewonderen en zoveel mogelijk genieten van de grootheid van de schepping. Wat vooral zo bijzonder is, is het verhaal van de wijze mannen, de wijzen uit het Oosten die de sterren aanschouwden en daarin de boodschap van God herkenden. Ze kenden het woord van God, ze wisten waar ze op moesten letten en toen ze het zagen geloofden ze het en gingen ze op weg. Zij zagen de ster die hen van God vertelde, die hen het verhaal van de Redder vertelde en door te geloven wat ze zagen konden ze Jezus vinden. Het is belangrijk om omhoog te kijken, om te zien wat God ons toont, om te vertrouwen en te volgen. Natuurlijk hebben we geen sterrenkijker nodig om God te vertrouwen of in Hem te geloven, we hebben het woord van God, we hebben ook genoeg om ons heen waarin we God kunnen ontdekken, maar dan alsnog is een sterrenkijker leuk om te maken. De wijze mannen zagen en gingen, zien wij ook en gaan wij ook? Ik besloot deze knutsel te maken in de hoop dat het voor kerst als knutsel bruikbaar is, maar evengoed gewoon als algemene knutsel.

Ik heb deze knutsel van 160 grams printerpapier gemaakt.
Ik heb een sterrenkijker zonder opdruk en één met sterren erop gemaakt.


De pdf bevat 3 bladen.
Blad 1 de basis voor een sterrenkijker zonder opdruk
Blad 2  de basis voor een sterrenkijker met sterretjes als opdruk
Blad 3  bevat voor 2 kinderen de stroken die om de voorkant van de kijker worden geplakt.

Werkbeschrijving :

-Print blad 1 en 3  of blad 2 en 3 uit
-Kleur eventueel de onderdelen in
-Knip alle onderdelen uit
Het lastigste stukje is de kijker in elkaar lijmen
-doe lijm op het lijmvlak van de basis sterrenkijker van blad 1 of blad 2, (lijmvlakken niet omvouwen)
-rol de kijker in vorm en gebruik desnoods wasknijpers om de kijker bij elkaar te houden in de goede positie. Ik pakte er wat plakband bij en bij een andere proefversie lijmde ik eerst de bovenkant over elkaar en vervolgens duwde ik de onderzijde (smalle kant) goed vast.
-Neem nu strook met nummer 1 van blad 3 en doe lijm op de lijmstrook en lijm hem rond.
-Schuif de strook vanaf de smalle onderzijde van de sterrenkijker omhoog naar helemaal boven en lijm die eventueel vast door er wat lijm onder te doen.
-Neem nu de strook met nummer 2 van blad 3 en doe lijm op de lijmstrook en lijm deze in elkaar.
-Schuif ook deze strook van onderenaf om de kijker omhoog naar het uiteinde en lijm die eventueel ook vast.
Nu is de kijker klaar.

DOWNLOAD werkblad voor een sterrenkijker