DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD   Er is Eén die op je let

Ik lever dit poppenkaststuk aan welke wij zelf gespeeld hebben tijdens het Kerstfeest. Dit is geen gebruikelijk kerstverhaal, maar meer over het komen bij Jezus en weten dat Hij op je let en je gebed hoort. Er zit humor in, mijn humor, dat zal niet iedereen even leuk vinden misschien, maar het stuk mag volledig aangepast worden naar eigen wens. Het einde kan aangepast worden zodat het ook buiten Kerstfeest om gespeeld kan worden.
Ik heb er een woordgrapje in o.a. Sophietje Kierewietje, maar dit kan natuurlijk ook Sophietje zeurpietje worden of gewoon weggelaten worden.
Ik ben me ervan bewust dat ikzelf soms veel kan met humor en dat het niet in elke situatie of omgeving wenselijk is.

Dit stuk wordt gespeeld met drie poppen.
Japie
Koossie
en
Sophietje


Als decor had ik een achtergrond met in het midden een deur die open en dicht kon en een raampje waardoor Sophietje nog kon kijken.

Het viel niet mee om mijn arm nog een kwartier omhoog te houden, maar we hadden weinig geoefend door verkoudenheden enz. Maar de volwassenen en kinderen vonden het gelukkig erg leuk. Er kunnen nog rustmomenten ingevoegd worden, bijvoorbeeld Sophietje tussendoor even weer laten verdwijnen met de mededeling dat ze even verder gaat met schoonmaken of een andere speler ook even iets laten ophalen zodat even de arm kan rusten.

Het stuk duurde een kwartier. In de pdf gebruik ik een grote letter. Wij hebben een poppenkast gebruikt met een raam van twee meter breed en één meter hoog. We plakken de tekst dan achter de wand eronder en kunnen lezen tijdens het spelen. Als je ouder wordt is onthouden op voorhand een dingetje weet ik inmiddels haha.
Het Word bestand kan eventueel bij mij opgevraagd worden via corrector123@gmail.com