Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

In de grote vijver zit een Canadese gans. Deze gans is helemaal verliefd op een gewone eend. Hij volgt haar overal waar ze loopt of zwemt. Vorig jaar had deze eend 10 jongen van een gewone mannetjes eend. Deze gans heeft over deze kleine eendjes gewaakt en hen beschermd. Zolang eendjes nog heel klein zijn, zijn ze in gevaar, omdat ratten of reigers graag een jong eendje lusten. Maar omdat de gans erbij was, die is veel groter, durfden ze niet.
Dit jaar had de eend weer een heleboel jongen. Er kwam iemand langs de vijver fietsen en zag vader en moeder eend, die lagen zomaar te slapen. De gans stond naast hen in het gras. Het was nogal warm en in de schaduw van de gans lagen de jonge eendjes. Even verderop stond tussen de bomen een reiger, maar die durfde niet dichterbij te komen.

Weet je die eenden met hun jongen dat kunnen wij zijn. De gans is als God die over ons waakt en ons beschermt. De reiger lijkt een beetje op de satan die op een afstand staat, hij durft niet dichterbij te komen als we bij God schuilen. Maar als we bij God weg gaan, dan durft hij wel en zal proberen om ons kwaad te doen.
Dus als we verstandig zijn gaan we nooit te ver bij God vandaan, omdat dat gevaarlijk is. We weten dat God altijd het beste voor ons wil, net zoals je ouders dat ook voor jullie willen.