Nodig; Foto’s over een schaapherder met kudde in bergachtig gebied.

Wie kent het verhaal van de Goede Herder?
Wie is die herder? Jezus.
Wie zijn er in de bijbel nog meer herder geweest?
Abel, Jacob, Mozes, David. Nog wel meer natuurlijk, maar deze zijn heel bekend.
Herder zijn was niet gemakkelijk. Je moet er altijd voor de schapen zijn. Je moet weten waar ze kunnen grazen (eten), waar ze kunnen drinken. Als een schaap ziek is moet je weten wat haar mankeert en of je het schaap kunt helpen.
Hier zijn een aantal foto’s waarop je kunt zien wat een herder doet, maar ook hoe gevaarlijk het soms is voor de schapen en voor hemzelf.

Vanaf de stal trekt de herder langs het pad eerst naar de rivier om de schapen te laten drinken. Dan gaat hij via een smaller pad naar de bergen. Ze moeten een steile berg op. Dat is gevaarlijk. Sommige lammetjes durven niet goed, maar doen het toch, want hun moeders lopen verder. Eenmaal boven op de berg is het heerlijk. Sappig gras, heide en bloemen om te eten.
Ook als het donker wordt blijft de herder bij zijn schapen. Als de schapen eindelijk gaan slapen kan de herder ook gaan slapen en houden de honden de wacht.

Jezus is naar deze aarde gekomen. Dat was zo gevaarlijk dat hij zelfs gedood werd. Maar Hij heeft lang genoeg Zijn werk kunnen doen zodat de discipelen het van Hem over konden nemen. Dat is zo goed gegaan dat we vandaag wereldwijd een heleboel christenen hebben.
Nu wachten we nog tot Jezus terug komt. Dat heeft Hij beloofd.