Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wie van jullie weet waar Japan ligt? Ver weg of niet? Wat gebeurt daar vaak? Heel erge aardbevingen op zee. Nu is daar een tijd terug een hele grote aardbeving geweest waardoor een grote golf water, een Tsunami, naar het land kwam. Weet je hoe hoog die golf was? 10 meter. Dus nog veel hoger dan de kerk. Hele dorpen en steden aan de kust zijn weggespoeld. Dorpen die daar al vele honderden jaren liggen zo maar in één keer weg. Zo erg was het.

Er was ook een hele erge aardbeving in Haïti. Nu waarschuwt Jezus ons dat zoiets kan gebeuren voordat Hij terugkomt. Dus het komt niet onverwachts. Maar als er overal van alles gebeurt waar zijn we dan nog veilig?

Gelukkig leven wij in een goed land. In je eigen huis ben je redelijk veilig, maar buiten moet je in het verkeer opletten. Wat is er nog meer gevaarlijk? Als je in een speeltoestel klimt kun je eruit vallen als je niet goed oplet. In een dierentuin moet je ook achter het hek blijven bijv. voor je eigen veiligheid.

Als je bent gevallen en je knie is kapot ga je gauw naar papa of mama. Die doet een pleister op de wond en troost je. Misschien een glaasje fris met iets lekkers erbij voor de schrik. Dan ben je gauw weer vrolijk.

Wat nu als jouw papa of mama verdriet hebben of als er iets is gebeurd zodat ze niet goed weten wat ze moeten doen, hebben zij ook iemand die hen kan helpen en troosten? Ja, de Here Jezus staat altijd voor ons klaar om ons te troosten en te helpen, maar we moeten er wel om vragen. Hij is er ook voor jou. Ook voor die mensen in Japan? Natuurlijk.
In Japan wonen 126.900.000 mensen, daarvan gaan maar 279.180 trouw naar de kerk. Maar als mensen God vragen of Hij hen wil helpen zal Hij dat natuurlijk doen.
Weet je, er zijn heel veel mensen die denken dat ze het alleen wel kunnen en toch gebeurt er vaak iets in het leven wat ze niet alleen kunnen doen. Wij hopen dat die mensen dan naar Jezus gaan om Hem vragen of Hij wil helpen.