Nodig; een lekker ruikend geurtje.

Waar ruiken we mee? We ruiken met onze neus.
Stel je voor je bent erg verkouden hoe smaakt dan je eten? Naar niks en je eet dan omdat je moet. Dus we eten niet alleen lekker met onze mond maar juist heel veel met onze neus.

Een man heeft 14 jaar geleden door een antibiotica kuur zijn reuk verloren. Hij kan dus niets meer ruiken. Hoe zal zijn eten smaken denk je?. Er zijn mensen die hun reuk verloren hebben en er wanhopig van worden. Deze man gelukkig niet. Hij zegt altijd; Ik eet met herinnering. Dus als hij bloemkool eet weet hij hoe het smaakt. Die smaak denkt hij er dan bij.
Bijna 12 jaar geleden is hij na het overlijden van zijn vrouw met een andere vrouw getrouwd. Ze kookt heel anders dan zijn eerste vrouw. Toen hij voor het eerst pompoensoep at vroeg hij; Waar smaakt het naar. Maar dat is moeilijk uit te leggen want het smaakt naar pompoen. Het is hetzelfde om een blinde te zeggen welke kleur iets heeft, want hij weet niet hoe kleur eruit ziet.
Hij vroeg; Smaakt het naar erwtensoep, want dat kende hij. Nu leek de dikke pompoensoep op dikke erwtensoep. Dus zijn vrouw zei tegen hem; daar lijkt het op. Hij was tevreden met het antwoord en at de soep lekker op.

Maar er zijn ook andere geuren, lekkere en minder lekkere geuren. De mirre is een heel lekker sterk ruikende geur en heel erg duur. In Matheus 26 wordt hierover gesproken als Maria de voeten van Jezus zalft. Het wordt alleen bij heel speciale gelegenheden gebruikt.
Hier heb ik een geurtje die ik zelf heel lekker vind ruiken. Ook die gebruik ik alleen op speciale dagen.

In de Bijbel wordt gezegd dat als wij bidden de geur van ons gebed naar God omhoog stijgt. Hij vindt het heerlijk ruiken. Dus als je bidt probeer er dan eens aan te denken dat je God blij maakt omdat je bidt.