Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Gaan jullie allemaal al naar school? Wat leer je op school?
Vinden jullie dat leuk? Waarom moeten we leren lezen en schrijven, is dat belangrijk?
Vraag het maar eens aan mensen die niet kunnen lezen of schrijven. Kun je dan een adres opzoeken of de straatnaam lezen waar je bent? Als je boodschappen doet heb je geen briefje, dus je moet altijd goed onthouden wat je ook al weer moest kopen.
Als je wilt weten wat er allemaal in de kant en klaar saus zit kun je dat ook niet lezen.

Aan een loket op het laboratorium kwam vaak een mevrouw, waarvan bekend was dat ze niet kon lezen, maar ze wilde dat eigenlijk niet weten. Soms drukte ze de mevrouw aan het loket haar afsprakenkaart in de hand en zei; ik heb mijn leesbril niet op, kunt u mij zeggen wanneer ik bij de dokter moet zijn. Die mevrouw was altijd een beetje gestrest zoals wij dat noemen. Dat kwam omdat ze altijd alles moest proberen te onthouden.

Thuis en in de kerk leren jullie over Mozes, Noach, Simson, David, Jezus en nog meer mooie verhalen die in de Bijbel staan. Als je zelf leert lezen kun je de soms spannende verhalen zelf lezen. Het verhaal van Mozes bijvoorbeeld. Is dat geen mooi verhaal? Het wordt nog veel spannender als je verder leest wat hij nog allemaal meegemaakt heeft.
Zo leer je steeds meer over de verhalen in de Bijbel, maar ook wat God van ons vraagt staat erin.
De grote mensen moeten ook nog altijd veel leren. Hoe beter je de Bijbel leert kennen hoe beter je God leert kennen.