Nodig; Stenen, een koffer, een rugzak en een kruis.

Wie heeft er wel eens ruzie gehad? Jij had iemand gepest (steen in de rugzak) en een ander zei er wat van. Wat gebeurt er dan met je? Je voelt je betrapt en schuldig. Je zegt dat je het nooit weer zult doen en vraagt degene die je gepest hebt en de Here Jezus om vergeving. Waar leg je dan die steen neer? Juist bij het kruis.
Tom heeft een ander geslagen (steen in de koffer) om niets. Hij had een slecht humeur. Nu zegt de juf dat mag niet, je moet zeggen dat het je spijt. Tom zegt het tegen de jongen, maar hij meent er eigenlijk niks van en moppert een excuus. Hij blijft van binnen boos. Tom gelooft niet in Jezus. Zijn steen blijft in de koffer.
Elke keer als je iets verkeerd doet leg je eigenlijk een steen in je rugzak of zoals Tom in zijn koffer.

Jezus zegt tegen ons als we een moeilijke tijd hebben met ziekte bijvoorbeeld, als we verdrietig zijn of als we iets verkeerd doen; “Kom maar bij Mij. Als je echt spijt hebt van het verkeerde vergeef Ik je. Ben je verdrietig dan troost Ik je. Ben je ziek dan sta Ik aan je bed om je te helpen”.

Elke keer kunnen we om hulp vragen en onze stenen naar de Here Jezus brengen.
Tom die vaak hetzelfde meemaakt als jou heeft dat niet, dus zijn koffer raakt vol stenen. Die sleept hij steeds met zich mee als een last.

Wat zal het fijn zijn als wij iemand als Tom kunnen vinden en hem vertellen dat wij de Here Jezus hebben die ons helpt wanneer wij Hem nodig hebben. Hij wil de last van ons overnemen. Hij laat ons nooit in de steek. Hij is voor 100 % te vertrouwen.