Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Bij deze de laatste versie van Jona voor nu. Natuurlijk begon ik met deze tekening, ik wilde Jona in de walvis en eens een ander model. Toen bedacht ik me dat ik vaker knutsels had gemaakt met bijvoorbeeld bolstaande handen en bedacht me dat bolstaande bek van de vis het wel tot een leuker geheel kon maken, daarom toch maar even geprobeerd. Deze bek heeft een iets ander model dan de vorige die ik geplaatst heb.
Soms zit het mee en soms tegen, Jona maakte dit ook mee. Het welbekende verhaal. We maken dat allemaal wel mee, soms door eigen toedoen, soms door omstandigheden en tot Wie kunnen we dan gaan? Natuurlijk we kunnen bidden, we kunnen vragen om hulp. Soms moeten we terug naar de basis, naar dat wat God gesproken heeft. Jona was eerst ongehoorzaam en oeps daar ging hij in de vis, wat zal hij geschrokken zijn, maar gelukkig leefde hij nog en ging hij bidden tot God, God hoorde hem en de vis spuugde hem weer uit. Ik heb bij deze versie een Jona geleverd die naar binnen kan en naar buiten. Ik heb zelf even Jona met de voetjes vastgelijmd zodat het voor de foto wat handiger was, maar andersom kon hij ook en loslaten was ook mogelijk. Ik lever aan en hoop gewoon dat iemand het leuk vind en kan gebruiken en we zo samen iets bijdragen aan een basis voor kinderen, het woord van God op leuke wijze gebracht.

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basis voor de walvis 
Op pagina 2 de onderdelen voor de bek en natuurlijk de vinnen, ogen en Jona

Werkbeschrijving: 
Ik heb 80 grams wit printerpapier gebruikt
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen van blad 2 uit
-plak eerst het waterfonteintje op de basisplaat in het midden van de kop vast
-plak ook alvast de vinnen rechts en links op de gewenste plek van blad 1 
-vouw nu de lijmvlakken naar achteren van de boven en onderkant van de bek
-lijm de boven en onderkant van de bek netjes op de ondergrond
-doe Jona er los in of plak vast met voetjes of andersom met de handjes bijvoorbeeld