Het verhaal van Simson heb ik ook als kind wel gehoord en meerdere malen aan kinderen meegegeven. Het verhaal waarbij Simson tussen de pilaren staat. Hij heeft de Heere God nog één keer om kracht gevraagd en die kracht kreeg hij om de pilaren uit elkaar te duwen. Het verhaal is in vele kinderbijbels te vinden en ook in de bijbel Richteren 16/Judges 16. Ik kan daarbij niet alles in de knutsel verwerken, dat zou ook niet goed zijn, want uiteindelijk is het mooi dat God hem de kracht gaf om nog een laatste keer belagers/vijanden te verslaan, maar aan de andere kant kostte het ook veel mensenlevens. Volgens het verhaal staat Simson gebogen op het moment dat hij de pilaren omduwt, maar mijn tekenkunsten zijn niet zo goed dat ik dat perfect krijg, dus bij mij staat die alweer rechtop, of nog rechtop. Ik roei op dit vlak een beetje met de riemen die ik heb. Soms hoop ik op meer tekentalent, hoop doet leven zeggen ze...., dus ik doe mijn best om het leuk te maken voor kinderen en soms valt het niet mee!

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de twee pilarenl
Op pagins 2 Simson die met zijn handen uit elkaar staat om de pilaren weg te gaan duwen

Werkbeschrijving: 
(Kan met 80 grams papier)
-Primt blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip alles uit
-Vouw de plakstroken naar achteren van de pilaren
-Doe nu lijm op één van de plakstroken en plak nu die kant van de pilaar tegen de hand van Simson aan
-Doe vervolgens op de andere plakstrook lijm en plak de pilaar mooi rond
-Herhaal dit met de andere pilaar
-Knip nu haar van wol en geef Simson haar.
(Welke haarkleur hij exact had ben ik niet helemaal uitgekomen tijdens het zoeken, maar de nadruk moet ook liggen op de kracht van God dus ik koos nu een beetje lichtbruinig haar)

(op het moment dat de plakstroken niet gevouwen worden en wel gelijmd wordt de fakkel ronder, maar het is dan lastig lijmen, je moet dan eerst de bovenste twee vlakjes lijmen en dan de andere stroken voorzien van lijm en erachter proberen te schuiven)