Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Nodig; foto’s met zwerfvuil.

Weet je dat je sneeuw kunt vergelijken met de Heilige Geest?
Als je ’s morgens wakker wordt en er ligt sneeuw dan ziet de wereld er heel schoon uit. In sneeuw kun je heerlijk spelen. Wat doen jullie als er sneeuw ligt? Sneeuwpop maken, glijbaan maken, sneeuwballen gooien, elkaar inzepen.

Genoeg te doen met de sneeuw.
Maar dan gaat het dooien. Wat gebeurt er dan? Eerst een vieze blubber en als het ’s nachts vriest wordt het ook nog spiegelglad. Als alles is weggedooid, is de wereld weer als voorheen. (Foto’s laten zien) Alle rommel die we op straat gooiden of in het bos of aan de kant van de weg komt weer tevoorschijn. Dan ziet de wereld er niet zo schoon uit. We kunnen dan anderen vragen om ons te helpen om de rommel op te ruimen die een ander van zich afgooit, zodat we in een schone straat of stad kunnen wonen. Samen is gezelliger en gaat het sneller.

Veel mensen denken dat ze God niet nodig hebben. Ik ben best goed bezig, zo slecht ben ik ook nog niet, kun je ze horen zeggen.

Maar als de Heilige Geest aan ons gaat werken, komen we tot de ontdekking dat er nog genoeg is in ons leven dat niet goed/schoon is. Bijv. we helpen iemand, omdat we verwachten dat we er iets voor terug krijgen. Als God in je leven is help je iemand, omdat je voor een ander wil zorgen zonder er iets voor terug te verwachten. Soms ben je niet aardig tegen iemand, omdat je een hekel aan die ander hebt, terwijl je hem/haar niet eens goed kent. Dan hoor je; hij/zij lijkt niet aardig. Je weet niet eens hoe aardig die ander misschien is. God vraagt van ons om een ander lief te hebben.
Als je jokt vind je dat vaak niet erg, maar als God aan je werkt dan denk je; ik moet eigenlijk niet liegen, maar de waarheid zeggen.
Er is genoeg aan onszelf waarvan we weten dat het niet echt goed is. De Heilige Geest laat dat ons zien en wil ons helpen om echt goed/schoon te worden. Net zo schoon als een vers gevallen sneeuwdek. Het fijne is we hoeven het nooit alleen te doen, Hij wil ons altijd helpen.