Bij dit verhaal heb je nodig: Een stapel stoelen, maar het kunnen ook stenen of andere dingen zijn die je kunt stapelen.

Hebben jullie weleens geprobeerd iets zwaars te tillen? Kon je dat alleen of moest iemand je daarbij helpen?
Er zijn mensen die door eigen schuld of door een andere oorzaak in de schulden komen. Ze kunnen de school niet meer betalen of de huur wordt niet betaald. Ze doen er alles aan om maar geld bij elkaar te krijgen en toch zijn er elke keer weer rekeningen die ook nog betaald moeten worden.
Ze worden er wanhopig van. Maar dat niet alleen, ze schamen zich ook dat er geen geld in huis is. Dus wat doen deze mensen? Ze verstoppen zich en verzinnen allerlei smoesjes om maar nergens aan mee te doen.

Als jij je in je huis verstopt wat gebeurt er dan? Dan word je eenzaam en je hoort nergens meer bij.
Wat kunnen we dan doen voor deze mensen?

Kijk hier is een stoel. Kun je die optillen? Maar nu zet ik er een stoel bij op lukt het dan nog? Of nog een stoel?
Als het niet meer lukt wat doe je dan? Hulp vragen, maar ja je bent erg stoer dus dat doe je niet zo gauw. Je probeert en probeert maar het lukt niet. Je wordt er moe van en mopperig. Dus uiteindelijk vraag je toch maar iemand om je te helpen. En dan? Dan lukt het wel. Dus als wij mensen kennen die het moeilijk hebben kunnen we ze helpen door hen te zeggen waar ze met hun problemen terecht kunnen.

Heel veel mensen proberen om te leven zoals Jezus heeft geleefd. Ze doen hun uiterste best, maar het lukt niet. Wat moeten ze dan doen denk je?
Juist, Jezus vragen. Hij wil je altijd helpen. De ene dag ben je lief maar de volgende dag lukt het weeeer niet. Nou dan vraag je Jezus weer. Hij zal nooit zeggen:”Ben je daar alweer?” Hij weet dat jij je best doet, dus Hij zal je steeds weer helpen.