Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Vaak denk ik: "Er staan voldoende paasknutsels op de site", maar ik kwam toch ineens weer op het idee om iets te maken met de drie kruisen op de heuvel en het licht wat opging door het offer van de Here Jezus. Op de voorgrond bloemen en ik liet de knutsel zien aan iemand en die zei: Waarom bloemen. Ik zal dat nog even uitleggen. De bloemen staan voor bloei, voor de nieuwe lente, voor groei, voor kleur. Ik wilde laten zien dat door het offer van de Here Jezus het licht is opgegaan in de duisternis en dat door het licht ook nieuw leven mogelijk is, groei en bloei. Dat er weer kleur in ons leven gekomen is en in de wereld. Wat zouden we zijn zonder Zijn licht. Zijn dood bracht ons het leven en het licht in de duisternis. Vandaar de kruisen en de stralen op de achtergrond. Maar door de vraag ging ik toch weer twijfelen dus ik lever nog even een extra werkblad aan zonder de bloemetjes. Jullie kunnen zelf kiezen voor de Engelse tekst of Nederlandse tekst of zelf iets opschrijven in het open vlak. Ik had deze knutsel eigenlijk eerst in delen aangeleverd om zo de stralen doorzichtig te maken, maar toch besloten om het iets te vereenvoudigen. Wel heb ikzelf de afbeelding met zonnebloemolie ingesmeerd zodat het doorzichtig werd.

Het werkblad bevat 2 pagina's.

-op blad 1 De basis met daarop het ovaal met de hartjes.
-op blad 2 de afbeelding met de drie kruisen en de tekstkaartjes

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt 
-Print blad 1 of blad 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip het gestreeptje vlak uit van blad 1
-Knip de afbeelding uit van blad 2 en een tekstkaartje als je die wilt gebruiken
-Smeer de afbeelding in met zonnebloemolie (dit hoeft niet, maar mag)
-Smeer lijm op de rand die om de afbeelding heen is getekend
-Lijm de afbeelding met de drie kruisen nu achter de opening van het ovaal van pagina 1 

DOWNLOAD WERKBLAD met bloemen  

DOWNLOAD WERKBLAD zonder bloemetjes