Ook deze knutsel hoort bij het verhaal van Elisa en de weduwe met de zonen die tot slaaf gemaakt zullen worden omdat zij een schulden had. Het verhaal is te vinden in 2 Koningen 4. Elisa geeft opdracht om zoveel mogelijk kruiken bij de buren te halen en die te vullen. Ik ben er zelf vanuit gegaan dat ook zij een schenkkruikje had waarmee zij de olie schonk. Ik heb in dit geval een papieren bordje als achtergrond gebruikt en daar de kruiken voor geplakt. Ik heb overigens nog een knutsel met dezelfde kruiken, maar dan ook de onderzijde recht zodat het op een A4 gemaakt kan worden. Doordat mijn printer het begaf was ik wat laat met plaatsen, maar ik probeer nu weer wat dingen erop te zetten.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  

Het werkblad bevat 1 pagina

Op pagina 1 de basisplaat voor de knutsel en ook het kleine kruikje

Werkbeschrijving: 
-Print blad 1 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen uit
-Geef het bordje een kleur (ik heb het met een fluoriserende stift gedaan)
-doe lijm op de achterzijde van de kruiken (alleen langs de onderste rand)
-Lijm nu de kruiken voor het bordje langs
-Lijm het kruikje erboven alsof er geschonken wordt
-Zorg zelf voor iets wat uit de kruik vloeit, erbij tekenen of plakken kan. (Ik heb een inknipje gemaakt boven in het kruikje en daar een stukje zelf getekende olie in geschoven en aan de achterzijde eraan gelijmd.

(Ik had eigenlijk in gedachten om een gleuf te snijden in het bordje, horizontaal boven de kruiken en dan achter het kleine kruikje een strookje te plakken waarmee je aan de achterzijde van het bordje de kleine kruik kunt verschuiven boven de grote kruiken, maar heb dit niet meer getest, mede vanwege het stukgaan van de printer en omdat ik daarna niet opnieuw zou kunnen printen en testen als er iets mis zou gaan, maar ik geef het als idee mee)