Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Nog maar een knutsel m.b.t. Jacobs droom en de ladder die tot in de hemel reikt. Ik ben zelf niet zo enthousiast hierover, mede doordat het met de engelen best een dingetje is om dat schuiven een beetje goed te krijgen. Ik heb uiteindelijk aan de zijkanten van de engelen een rechte lijn gemaakt zodat het schuiven beter werkt. Ik lever de knutsel dus wel aan, probeer het even, ik moest vlug vlug omdat ik met meer dingen tegelijk bezig was waardoor ik de boel een beetje te erg kreukelde en dat bevorderd de werking niet. Deze versie heeft niet de rechte zijkanten, maar in het werkblad staat dit nu wel en dat schuift een stuk beter.
Misschien zou 160 grams papier voor deze knutsel ook mooier zijn, mijn wolken kreukelden me te erg. 
Dit werkje dus ook weer bij Jacob.

DOWNLOAD Nederlands WERKBLAD  Het werkblad bestaat uit 2 bladen

Het werkblad bevat 1 pagina

-op blad 1 staat de basisplaat met daarop Jacob liggend op de steen en een ladder in een droomwolk
-op blad 2 staan de onderdelen die gebruikt kunnen worden. De stroken met engeltjes moeten aan elkaar gelijmd worden of met plakband geplakt.

Werkbeschrijving:

Ik heb gewoon 80 grams printerpapier gebruikt, misschien zou 160 grams of 120 grams papier minder kreukelen en daardoor mooier worden
-Print blad 1 en blad 2 uit
-kKleur de basisplaat en onderdelen in
-knio de onderdelen die je wilt gebruiken van blad 2 uit
-Knip op de basisplaat de vlakjes met schuine lijntjes erin uit
-Lijm de stroken met daarop de engelen aan elkaar vast
-schuif nu de strook vanaf de achterzijde bij de buik van Jacob naar voren en schuif die er aan de bovenzijde weer uit
-Die wat lijm aan de achterzijde van de zon, alleen het bovenrandje en lijm nu de zon boven het geheel zodat het gat waardoor de engelen geschoven worden niet zichtbaar is.
-Lijm er eventueel nog wolken op links en rechts van de ladder (niet volledig vastlijmen anders kunnen de engelen er niet achterlangs schuiven.