Nog een knutsel bij het verhaal van Elia die onder de bremstruik ligt te slapen. Dit verhaal is te vinden in 1 Koningen 19. Elia ging op de vlucht en hij was bang. Daar ging hij in de woestijn zitten onder een bremstruik en viel vervolgens in slaap. Een engel raakte hem aan en zei: Sta op en eet en toen Elia keek zag hij daar een kruik met water en een brood/koek om te eten. God wilde dat Elia voedsel tot zich zou nemen zodat hij weer genoeg kracht had om door te reizen. De engel moest Elia nog een keer aanraken en toespreken dat hij moet eten en drinken en gelukkig luisterde Elia en kreeg kracht om veertig dagen en nachten door te gaan tot hij bij de berg Horeb kwam. Het verhaal is op gelovenisleuk onder de bijbelverhalen te vinden....

Wat een beetje lastig blijft bij dit soort knutsels is onder welk soort struik of boom hij exact lag. Dat is voor mij niet door al die verschillende weergaves niet goed in te schatten. In de ene bijbel zie je bremstruik en in de ander weer braambos en zoek je in het engels dan lijkt het te gaan over de jeneverbesboom.
Maar er kan gelukkig ook gewoon gebruik gemaakt worden van blad 2 waarop Eliah en de kruik met brood/koek te vinden is. Kinderen kunnen ook zelf een boom of struik tekenen en daar de plaatjes bij plakken.

Ik heb de knutsel met een basisblad gemaakt waarop alleen de bremstruik staat, maar ook op blad 3 van de pdf een basisblad aangeleverd met daarop al Elia. Dat geeft wat minder werk voor kinderen die niet goed kunnen knippen bijvoorbeeld.

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 4 pagina's

Op pagina 1 de basisplaat voor de knutsel waar Elia en de kruik en brood/koek moeten worden geplakt
Op pagina 2 Elia en de kruik met eten voor 2 kinderen
Op pagina 3 de basisplaat met Elia er al op
Op pagina 4 de kruik en het eten voor 16 kinderen

Werkbeschrijving: 
-Print blad 1 en 2 of blad 3 en 4 uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen van blad 2 of blad 4 uit
-Plak nu de onderdelen op de gewenste basisplaat van blad 1 of blad 3.