Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Meestal als ik aan een knutsel begin komen er meerdere dingen omhoog borrelen en ga ik dus door, dus ook nu. Deze versie heeft niet mijn eigen voorkeur omdat ik de meerwaarde van het plakken van die vleugel er niet zo van in kon zien, maar omdat ik de tekeningen al had heb ik het toch gemaakt, daarnaast heeft niet iedereen dezelfde mogelijkheden m.b.t. aankoop van materiaal etc.

Ook dit werkje hoort bij het verhaal van Elia bij de beek Krith, dit verhaal is te vinden in het boek: 1 Koningen 17. Het verhaal heb ik ook hier op de site staan en uitgeschreven. Dus nogmaals even in het kort: Koning Achab deed dingen die niet goed waren en die God niet goedkeurde, daarom moest Elia gaan vertellen dat het een tijd niet zou regenen. Droogte en gelukkig kon Elia daarna bij de beek blijven en had hij nog water en zorgde God voor eten. De kraaien brengen hem vlees en brood. Wij hebben het verhaal niet vaak verteld, maar nu kwam het toch weer terug en heb ik besloten om maar een paar knutsels te maken die erbij gebruikt zouden kunnen worden. 

DOWNLOAD WERKBLAD  


Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de basis tekening van een kraai
Op pagina 2 de vleugel om eraan te plakken

Werkbeschrijving: 
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip de vleugel van blad 2 uit
-lijm de vleugel op de gewenste plek
-Plak nog wat brood op het papier of stukjes matzes of plaatjes van brood en vlees of kinderen kunnen zelf tekenen.