Wat ik zo leuk vond om te doen en graag wilde was ook een boom maken met een closetrolletje. Een boom die gewoon leuk is om te maken maar waar je ook weer Adam en Eva bij kunt plakken. Ik heb de appels niet in de boom geplakt, want eigenlijk verstopten Adam en Eva zich tussen de bomen. Wel heb ik Adam een beetje grappiger gedaan, althans dat is mijn eigen idee ervan haha. Ik zag zo voor mij hoe kinderen soms iets doen wat niet mag, of wijzelf, en hoe we dan proberen snel de situatie op te lossen. Ik zag het helemaal voor me. Adam en Eva die iets hadden gedaan wat eerst nog leuk leek en iets wat best kon en ineens kwam het besef dat het fout was, ineens wisten ze... dit hadden we nooit mogen doen en toen dachten ze vast oh oh.... En ik heb Adam dus met die vijgebladeren getekend waarbij hij nog twee grote bladeren in zijn handen heeft en op de grond liggen bladeren die hij in zijn haast liet vallen om zijn naaktheid snel te kunnen bedekken. En natuurlijk is het mijn eigen invullen en natuurlijk weet ik niet alles en weet ik niet of Eva haar borsten wel bedekt had met bladeren of niet en maak ook ik een eigen invulling bij het verhaal, maar de hoofdlijn is dat we dichtbij God moeten blijven. We moeten luisteren naar Zijn stem, wat Hij te zeggen heeft en niet doen wat fout is, niet iets doen waarvan we weten dat het niet goed is en dan snel proberen het te verdoezelen. Adam waar ben je. Adam en Eva hadden zich verstopt tussen de bomen. In de boom de slang. Ik heb wel appeltjes meegeleverd, maar dat is me toch een knipwerk haha, ik was er net iets te lui voor en heb ze daarom weggelaten. Maar ik hoop dat jullie ook met deze knutsel iets kunnen.


In het pdf bestand staat op:
Op pagina 1: Twee boomkruinen en Adam en Eva met de appeltjes en een cirkel om even de inknippunten aan te geven op het closetrolletje
Op pagina 2  nog een boomkruin en een boomschorsstrook die eventueel om het closetrolletje geplakt kan worden als verven teveel geklieder geeft

Ik heb 80 grams papier gebruikt voor deze versie dat wil prima en natuurlijk een closetrolletje met een doorsnede van 4 cm.

Er is een optie om alleen blad 1 te gebruiken. Je plakt dan de boomkruinen tegen elkaar aan en knipt een gleufje links en rechts van het closetrolletje en schuift de kruin erin. Rolletje bruin verven of bruin papier eromheen plakken, Adam en Eva erop, eventueel wat appeltjes erin en klaar.
Maar ik heb op het voorbeeld onderstaande optie gebruikt. 


-Print voor de knutsel blad 1 en 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-De boomkruinen worden steeds met een helft op elkaar geplakt. Dus je lijmt de  linkerhelft van boomkruin 2 met de achterkant tegen de rechterhelft van  boomkruin 1, vervolgens wordt de rechterachterkant van boomkruin 2 gelijmd op de linkerachterkant van boomkruin 3, daarna wordt de rechterachterkant van boomkruin 3 gelijmd tegen de linkerachterkant van boomkruin 1, nu is het cirkeltje rond en de boomtop compleet.  (Ik hoop dat dit duidelijk is en mail me anders even)
-Lijm het vlak met boomschors om het closetrolletje
-Knip de closetrol op drie punten in (gebruik desnoods het cirkeltje van blad 1 die ik als voorbeeld voor de vlakverdeling meeleverde)
-Doe lijm op de rug van Adam en Eva en lijm ze op de gewenste plek op de boom.

DOWNLOAD werkblad Adam waar ben je (boom maken)