Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Nog maar even een herfstknutsel. Het kwam eigenlijk een beetje bij toeval omdat iemand mij vertelde dat er een knutsel gemaakt moest worden m.b.t. herfst en zo bedacht ik zelf even een paar werkbladen voor gelovenisleuk. Soms heb je het even nodig om weer op gang te komen en wat inspiratie te krijgen.
Ik had meerdere eekhoorns getekend en dus ook maar even een werkblad en kleurplaat gemaakt van deze op de foto. De eekhoorn heb ik als basis gedaan en dan kunnen de eikeltjes en bladeren en noten etc. er voorlangs geplakt worden. Ook hierbij kun je de schepping gebruiken en hoe God alles gemaakt heeft. Hoe Hij voorziet al weten we soms niet hoe alles zal gaan. Het zijn best vreemde tijden en in alles zie je hoe meer en meer mensen zich zorgen maken, dit zal ook zijn weerslag hebben op kinderen. God wil voor ons zorgen en dat is misschien soms erg gemakkelijk gezegd, maar Hij zegt dat echt in Zijn woord. Zoals Hij zorgt voor de musjes en de vogels zo wil Hij ook voor ons zorgen en wil Hij niet dat wij ons zorgen maken over wat we moeten dragen en wat we moeten eten enz. Maar ik zou jokken als ik zou zeggen dat ik me nooit zorgen maak en toch..... en toch is God er altijd en mag ook ik weten dat Hij naar ons omziet. Laten we de kinderen leren om op Hem te zien, op de grootheid van Zijn schepping, hoe bijzonder alles in elkaar zit en eruit ziet en hoe alles op elkaar afgestemd is. De bomen die zaad laten vallen en nieuwe bomen die weer ontstaan, hoe zaden etc. weer tot voedsel dienen voor dieren en zo zijn er vele dingen te bedenken.

Het werkblad bevat 3 pagina's

-op blad 1 het basisblad met de eekhoorn
-op blad 2 de bladeren en noten etc. om voor de plaat langs te plakken
-op blad 3 de kleurplaatversie

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt
-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur alles in
-Knip de beide onderdelen van blad 2 uit
-Doe lijm  op aan de achterzijde van het grote deel met noten/eikels en bladeren en doe dit alles langs de onderste rand
-Lijm nu het grote deel onderaan op het bassisblad
-Achter de ruimte die er blijft kun je nog kiezen om bijvoorbeeld een tekstkaartje te schuiven
-Doe lijm achter het bovenste stukje van de bladeren met eikeltjes en plak het op de gewenste plek

DOWNLOAD WERKBLAD