Elk jaar iets maken voor moederdag valt niet mee. Ik had me voorgenomen om niks te doen, maar kwam toch weer op het idee om een tasje te maken. Het kleine model is maar 8 bij 10 cm ongeveer en het grotere model ongeveer 11 bij 16 cm. Ik heb bij het kleine model ook een tekst meegeleverd gebaseerd op Psalm 68:20 Geprezen zij de Here, dag aan dag draagt Hij ons, die God is ons heil. Ik dacht bij het tasje aan het dragen ervan, je draagt een tasje met je mee en ik moest toen gelijk denken aan die tekst waarbij de Here ons draagt en ook de moeders draagt in alle dingen die bij de opvoeding voorbij komen. Natuurlijk is het genieten als je kinderen ziet opgroeien en de grappige uitspraken soms hoort of hun manier van boos worden, maar als moeder kom je ook dingen tegen die zorgen met zich mee kunnen brengen, ook in die omstandigheden wil de Here nabij zijn en dragen.... alle dagen van ons leven. Het blijft altijd wat lastig omdat niet elk kindje een moeder heeft en soms door omstandigheden de gezinssituatie veranderd is, maar misschien kan het kind dan iets maken voor de persoon die wel voor hem of haar zorgt en die hij of zij zelf belangrijk vindt. Maar wat ik haast vergat te vermelden dat in de tasjes natuurlijk iets lekkers gestopt kan worden, of een mooi briefje of een tekening.
De werkbladen maken is soms wel even een gepruts vooral omdat al die vouwlijnen goed moeten en zodra ik iets toevoeg verschuiven ze nog wel eens. Ik hoop dat jullie er ondanks dat toch goed uit komen en mijn uitleg snappen. Het valt mij ook op dat werkbladen in de ene browser mooier tot z'n recht komen dan in de andere. Helaas heb ik daar geen grip op.

DOWNLOAD tasje groter model WERKBLAD  
DOWNLOAD tasje klein model met tekst WERKBLAD  

Het werkblad bevat 2 pagina's

Op pagina 1 de achterkant van het tasje om te vouwen met de tekst die erop geplakt kan worden achterop.
Op pagins 2 de voorkant van het tasje met een malletje om de klep te versieren en een strook voor het hengsel.

Werkbeschrijving tasje klein model: 
Ik heb 160 grams gekleurd printerpapier gebruikt)
-Primt blad 1 en 2 uit het liefst op gekleurd printerpapier 160 grams
-Knip de onderdelen uit
-Vouw de voor- en achterzijde van het tasje op de vouwlijnen
-Lijm het kleinste deel om het grotere deel, je schuift als het ware het gevouwen geheel van blad 2 over het deel van blad 1
-Lijm nu het tekstkaartje op de achterkant
-Versier het tasje
-Lijm het hengsel (de draagband) eraan op de gewenste lengte.

Werkbeschrijving tasje groter model:
Het bestand bevat 3 pagina's.
-Print de bladen uit
-Vouw de voorzijde van het grotere tasje in elkaad (blad 1)
-Vouw de achterzijde van de grotere tas in elkaar (blad 2)
-Lijm de voorzijde over de achterzijde
-Vouw het klepje van blad 3 in elkaar en lijm deze met het onderste vlak vast op de aangegeven plek
-Lijm een hengsel eraan op gewenste lengte
-Versier het tasje