Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik heb een paar bijbelteksten gezocht over wijsheid die passen bij deze knutsel en de richting die ik hiermee in wil slaan:

Jakobus 3:13
Wie is wijs en verstandig onder u? Hij toont uit zijn goede wandel zijn werken met wijze zachtmoedigheid.

Spreuken 10:8
Wie wijs van hart is, neemt geboden aan, maar wie dwaas van lippen is, komt ten val.

Spreuken 24:14
NBV
Zie wijsheid als de honing voor je leven. Als je wijsheid vindt, heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren.
NBG
Erken, dat de wijsheid zó is voor uw ziel. Als gij haar gevonden hebt, dan is er toekomst en uw verwachting wordt niet afgesneden.

Spreuken 4:11
Ik onderricht u in de weg der wijsheid, ik doe u treden op rechte paden.

Ook deze knutsel heb ik gemaakt bij het thema Wijsheid. En ikzelf heb niet alle wijsheid in pacht maar probeer toch iets mee te geven.
Uit vele verhalen in de bijbel kunnen we opmaken dat de mensen die God volgden het goed hadden, dat God hen beloften deed die Hij ook nakwam. Als ze wegliepen voor de opdracht dan ging het slecht en zodra ze toch besloten te doen wat God zei dan veranderde alles in hun leven en dat van de mensen om hen heen. En in Spreuken 4:11 staat dan bijvoorbeeld dat God ons leert, dat Hij ons lesgeeft, ons onderwijst in de weg van de wijsheid en ons zal laten lopen op rechte paden. Ga je over kromme wegen, een pad met veel bochten dan kun je uit de bocht vliegen, maar op rechte paden zie je wat voor je ligt en heb je goed overzicht, kunt je zien waar je heen gaat. Maar je moet wel beseffen en toegeven dat wijsheid belangrijk is voor je ziel en dat je die wijsheid ook moet zoeken.


DOWNLOAD WERKBLAD Uil op tak volg de weg naar het paradijs  Nederlands 

DOWNLOAD WERKBLAD Owl find the way to Paradise  English 

Het verhaal van Salomo vertelt van die wijsheid. Salomo kreeg die wijsheid van God. Toen hij mocht kiezen en eigenlijk alles kon vragen wat hij maar wilde, vroeg hij niet om geld, niet om rijkdom, niet om de onbelangrijke dingen waar nu zoveel mensen mee bezig zijn, maar hij vroeg om wijsheid. Hij wist dat hij dat nodig had om het volk van God te leiden en verstandige keuzes voor hen te maken. Salomo wist dat hij altijd God nodig had en moest doen wat God van hem zou vragen in het leven, maar hij wist ook dat hij uit zichzelf niet alles kon. Juist die wijsheid die God hem kon geven zou hem helpen om het goede te doen. Ook ons kan het helpen om de wijsheid van God te vragen, om de wijsheid bij Hem te zoeken. En hoe kunnen we dat doen? Zeker ook door bidden en Hem alles te vertellen en te vragen om de juiste wegen te wijzen en de juiste dingen te zeggen en de goede dingen te doen, maar ook door de bijbel te lezen en door te weten te komen wat Hij van ons wil en niet alleen te weten komen wat Hij wil, maar ook Zijn wil doen.  In spreuken 24:14 staat in de NBV vertaling: Zie wijsheid als de honing voor je leven. Als je de wijsheid vindt, heb je een toekomst, je hoop gaat niet verloren. Wijsheid als honing voor je leven. Honing is zoet, als kind vond ik dat niet zo lekker, nu wel. Honing zit vol vitaminen en mineralen, vol hele belangrijke voedingsstoffen voor ons lichaam en als je rondzoekt lees je ook dat het je immuunsysteem zal versterken. Ons immuunsysteem moet ziektes buiten houden en als de wijsheid dus honing is voor je leven dan zal die wijsheid moeten zorgen het slechte uit de buurt moet blijven. Wijsheid kun je ook zien als verstandigheid, weten waarover je praat, weten wie je helpt, weten waar je heen moet, weten wat gedaan moet worden. Alles voert terug naar de bijbel en naar God en Zijn Zoon Jezus. Als de honing ons kan beschermen tegen ziektes en ons sterk kan maken dan kan Gods woord en Zijn wijsheid ons met zekerheid beschermen voor het kwade. We kunnen er sterker door worden en er o.a.abescherming door krijgen.
En zoals de bijbelteksten ook aangeven, als je de wijsheid hebt dan heb je een toekomst. Dat wilde ik ook aangeven met deze vrij eenvoudige knutsel. In de bijbel vinden we wijze woorden en als we die tot ons nemen zullen we ook de richting vinden die we moeten gaan. Gods wijze woorden brengen ons naar het paradijs en als wij die woorden verspreiden dan zullen nog veel meer mensen de wijsheid ontvangen en de goede kant op gaan.

 Bij elke knutsel met een uil probeerde ik toch een andere kant te belichten en ik hoop dat dat gelukt is, uiteindelijk kom het wel allemaal op hetzelfde neer en dat is dat echte wijsheid van God afkomstig is en in Zijn woord te vinden is o.a. 

In het werkblad 2 pagina's
-blad 1 de basis (een uil die op een tak zit)
-blad 2 voor 3 kinderen vleugels en pootjes.

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams printerpapier gebruikt.

-Print de gewenste bladen uit
-Kleur alles in
-Knip de onderdelen van blad 2 uit of gebruik echte bladeren
-Lijm de vleugels links en rechts van het lichaam van de uil
-lijm evetueel ook nog de pootjes er voorlangs over de pootjes van het basisblad, maar het knippen van de pootjes is wel een gepriegel, dus het hoeft niet, maar geeft een beetje extra diepte aan het geheel.