Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wie van jullie weet wat begeren is? Iets willen hebben wat je nog niet hebt of iets willen hebben wat een ander heeft. Het is warm weer en je ziet iemand met een ijsje lopen. Ik denk dat de meesten dan denken ik wil ook een ijsje.

Hebben jullie dat ook wel eens? Of je hebt iets aan Sinterklaas gevraagd of voor je verjaardag? Je krijgt het ook, maar dan zie je bij een vriendje of vriendinnetje iets wat je ook graag wilt hebben of misschien wel liever had gehad.

Nu staat in de tien geboden, die we van God gekregen hebben; “ Je mag niet begeren”.
Waarom zal Hij dat in de geboden hebben gezet?
Ik denk dat God ons daarmee wil vertellen dat we tevreden moeten zijn met wat we wel hebben.
In deze wereld zijn er zoveel mensen die iets willen hebben wat een ander heeft. Ze zijn daarom niet tevreden. Of nog erger, ze stelen het dan van een ander.
Zo zie je maar weer dat God het beste met ons voor heeft. Dus we kunnen het beste naar Hem luisteren en leren om gelukkig te zijn met wat we hebben. Ook is het goed om te bedenken dat er heel veel kinderen en grote mensen op deze wereld zijn die weinig of niets hebben.