Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wie weet wat voor dier dit is? Een pinguïn en hij heet Philip. Waar leven de pinguïns? De meeste leven daar waar het koud is. Maar in Australië is er een plaats waar hele kleine pinguïns wonen en daar is het warmer dan hier. ’s Morgens vroeg gaan ze de zee in en eten daar kleine visjes.
Als het donker begint te worden komen de pinguïns terug uit de zee. Eerst komen er een paar, maar daarna komen ze met honderden tegelijk aan het strand. Op zoek naar hun holletjes en naar de jonge pinguïns om ze te voeren.
Nu zijn er altijd wel een paar pinguïns die terug komen en die haast van de dikte niet kunnen lopen. Weet je hoe gewone pinguïns lopen? Ze hebben maar hele kleine pootjes. Hoe denk je dat de pinguïns lopen die zoveel hebben gegeten dat ze tonrond zijn?

Waarom eten ze zoveel, wat denk je? Pinguïns verharen net zoals honden en poezen, konijnen, cavia’s. Maar zij verliezen in een paar dagen haast al hun haren. Als ze dan in zee zouden gaan, zouden ze ziek worden, omdat ze dan hun warme jasje uitgedaan hebben. Als het koud is zegt mama of papa toch ook dat je buiten je jas aan moet hebben anders word je ziek.
Daarom eten ze zoveel zodat ze wel twee weken niet meer hoeven te eten. Na twee weken gaan ze weer gewoon mee met de anderen naar de zee, omdat dan de nieuwe haren gegroeid zijn.
Wie zal hen dat verteld hebben dat ze zoveel moeten eten omdat ze niet kunnen gaan zwemmen als ze zoveel haren verliezen. De Here God. Is dat niet knap dat ze naar de Here luisteren.
God weet wat goed is voor de pinguïns, denk je dat Hij ook weet wat goed is voor jou? Luister daarom maar goed naar Hem.