Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Nodig als je het wilt laten zien; afneembare spikes. Dit zijn een soort zolen die je onder je schoenen kunt doen als het glad is en daar zitten punten aan die in de sneeuw drukken zodat je niet zo snel uitglijdt.

Het is buiten koud en als er sneeuw ligt of er is ijzel dan wordt het ook nog glad.
Wie vindt dat leuk?  Als je jong bent vind je dat wel mooi, maar als je oud wordt ben je bang dat je valt als het glad is. Wat kan er gebeuren als je valt? Je kunt je erg bezeren. Als je ouder wordt, breek je ook sneller iets omdat je botten harder worden en niet meer zo soepel zijn.
Ook kun je je val niet meer goed opvangen.

Wie weet wie dat wel goed kunnen? Sporters, speciaal voetballers. Bij de voetballers heb je één iemand die dat het beste kan. Wie weet wie dat is?  De keeper. Die moet vaak een snoekduik maken om de bal uit zijn doel te houden.
Ik vertel jullie van een man met de naam Joop. Joop was toen hij jong was, handbalkeeper. Nou hij is heel vaak bij zijn sport gevallen om een bal te grijpen die bij zijn doel kwam. Daar heeft hij zijn leven lang van kunnen profiteren.
Hij is nogal een druk en ongeduldig mannetje dus hij is vaak ergens over gestruikeld of omdat hij de bocht te kort nam zomaar gevallen. Het is altijd goed afgelopen. Maar 4 jaar terug is hij in één jaar twee keer erg gevallen. Hij was toen al 86 jaar. Doordat zijn reactie langzamer werd stak hij zijn handen te laat uit waardoor hij zich erg heeft bezeerd. Nu loopt hij met een wandelstok. Dat geeft een extra steuntje.
Maar als het glad is komt hij liever niet meer buiten. Moet het toch dan heeft hij ijzers onder de schoenen. Kijk dit zijn de ijzers. Deze punten prikken in de gladde weg zodat je niet uitglijdt. Binnen kun je ze niet aandoen want ze maken allemaal gaatjes in de vloerbedekking of in de vloer.

In de Bijbel staat dat Jezus onze rots is. Als we daarop staan vallen we niet, maar mochten we toch vallen is Hij er direct bij om ons op te vangen en weer overeind te helpen. Is dat niet fijn om te weten?