Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Jullie weten misschien wel wat een weerradar is. Daarop kun je zien of het gaat regenen of niet.
Maar wie weet wat mist is? Mist is waterdamp die in de lucht hangt. Het zijn eigenlijk wolken die op de grond zijn. Hebben jullie wel eens koeien in het weiland zien staan waarvan je de poten niet kon zien omdat er heel laag dunne mistbanken, zo noem je dat, in het weiland zijn? Het is dan net of ze boven de grond zweven.

Als je in Friesland bijvoorbeeld over de meren vaart dan heb je op het water een weg. Die weg kun je zien omdat er op het water tonnen drijven die groen of rood zijn. Daar moet je tussen door varen, omdat het daar diep genoeg is. Onze meren zijn wel groot maar niet erg diep. Meestal maar 2 meter. Op veel plaatsen is het soms maar 1 meter of nog minder diep. Een boot heeft een kiel om hem goed in het water te laten liggen. Die kiel is soms wel 1 meter lang dus je moet goed uitkijken waar je vaart anders raak je de grond en kom je vast te liggen.

Nu was het een keer zo mistig dat je de tonnen in het water haast niet kon zien en we moesten terug. Sommige tonnen liggen erg ver uit elkaar en met mist is dat dan lastig. Er is wel een kompas aan boord om de goede richting te houden, maar de waterweg loopt niet altijd recht, soms zit er een bocht in, net als in een gewone weg.
Ik stond vooraan op de boot om de volgende ton te zoeken. Op een gegeven moment zei ik; ik zie geen ton meer. Joop heeft het elektronische peillood aangezet en het bleek dat we buiten de waterweg zaten en het was er maar 1.10 meter diep. Nu kent hij goed de weg op het water en aan een boerderij aan de kant wist hij waar we waren en kon hij terug keren naar de waterweg. Gelukkig werd de mist al wat minder en konden we al een beetje beter kijken waar we waren.
We waren heel blij toen we bij de haven kwamen.

In het leven van jullie en van jullie papa en mama is het soms ook mistig en dan hebben we ook een kompas en een peillood nodig. Of soms de hulp van een ander. Wat en wie denken jullie kan ons helpen? De Bijbel waarin we van alles kunnen leren en Jezus die ons helpt als we de weg kwijt zijn. Maar ook de kinderen en mensen in de kerk kunnen helpen. Want als iemand verdrietig is kun je als kind heel goed helpen door te troosten of op bezoek te komen voor een praatje of soms iemand helpen door een boodschap te doen of zo. Dan maak je een ander blij, maar het mooie is dat je er zelf ook blij van wordt.