Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

En eindelijk hadden we weer een keer heerlijk sneeuw in coronatijd. Net als vele kinderen was ik ook erg blij. Natuurlijk voor oudere mensen heel vervelend en gevaarlijk zelfs, maar voor kinderen heel leuk en voor dit grote kind (Alie) ook. Ik was al van plan om iets te maken met sneeuw doordat ik een bijbeltekst tegenkwam m.b.t. hoe God sneeuw op de aarde geeft en ook dat we witter dan sneeuw moeten zijn. Jullie weten wel hoe dat bedoeld wordt toch? Als je ziet hoe die sneeuwvlokken dwarrelen uit de hemel dan kunnen we denken: Wat een kliedertroep, maar ook kunnen we God dankbaar zijn voor de schoonheid ervan. Bij ons in de tuin ligt best wat rommel, hout wat weg moet, er staan nog wat velgen en zo kan ik wel wat dingen op noemen. Maar als alles om ons heen bedekt wordt met een laag mooie witte heldere sneeuw dan verdwijnt die troep als sneeuw voor de zon bij wijze van spreken. Natuurlijk weet ik dat het er nog ligt en er nog genoeg opgeruimd kan worden, maar dat gaat om onze tuin. Als het gaat om de werking van de Here God in onze levens dan wil Hij graag dat ook wij witter worden dan sneeuw. Hij wil dat de verkeerde dingen verdwijnen, dat Hij het weg mag doen en dat ons hart (die door de zonden best vies is geworden) wit gewassen wordt. Wij zongen altijd een lied: Was mij in het bloed van het Lam en witter dan sneewu zal ik zijn. Doordat de Here Jezus aan het kruis stierf en Zijn bloed vloeide, kunnen wij schoongewassen worden en witter dan sneeuw worden.

O.a. in Psalm 51 vers 9 staat: Was mij en ik ben witter dan sneeuw. We moeten schoongewassen worden en de Here God wil dit doen. Maar ook in Jesaja 1:18 staat: Al waren uw zonden als scharlaken, ze zullen wit worden als sneeuw; al waren ze rood als karmozijn, ze zullen worden als witte wol." (Jesaja 1:18) Ik wilde nog een knutsel maken en dan met witte wol beplakken, maar zover ben ik nog niet gekomen. Misschien komt dat nog een keer.

Het werkblad bevat 2 pagina's. de engelse en nederlandse versie.

-op blad 1  het hoofd, hoed, sjaal en buik van de sneeuwpop
-op blad 2 de buik en bezem en Nederlandse en Engelse tekst 

Werkbeschrijving:

Ik heb 80 grams papier gebruikt.

-Print blad 1 en 2 uit
-Kleur de onderdelen in
-Plak nu de sneeuwpop in elkaar 
(begin met de buik op blad 2, vervolgens het middenstuk van blad 1 erboven, dan de sjaal, dan het hoofd en de hoed. Doe de bezem als laast, deze is met 80 grams papier wel wat slap, ik heb die daarom zo geplakt dat die redelijk blijft zitten)
-Plak een tekstkaartje erop (kies uit engels of nederlands of beide)

DOWNLOAD WERKBLAD