Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Op zich weet ik dat de meningen onder christenen verdeeld zijn als het gaat om het hebben van een kerstboom. Voor mij maakt dat het ook wat lastiger om dit soort knutsels te plaatsen omdat ik niemand wil kwetsen. Maar mijn dochter had een knutsel nodig voor het werken met jonge kinderen en ik help haar dan soms even met de tekening of het idee en het is jammer om dan de werkbladen weg te gooien. Ik denk dat iedereen in dat opzicht voor zichzelf moet bekijken of het bruikbaar is of niet. Ikzelf zie die kerstboom meer als een toevoeging. Het maakt de Kerst en het Kerstkind er niet belangrijker op, want zonder het Kerstkind in je hart is het geen Kerst. Maar de boom geeft zeker nu in coronatijd toch wel wat gezelligheid en de lampjes erin geven licht en het laat mij toch extra stilstaan bij deze bijzondere periode. Juist nu is het zo belangrijk voor ieder mensen om Het Kind, Jezus van Bethlehem te hebben in het hart. Daar draait het kerstfeest om, niet om een boom, niet om versiering, niet om de lampjes maar om het nieuwe leven, het Kind in de kribbe, de Zoon van God. Misschien zullen velen deze knutsel niet gebruiken, maar ik lever het toch aan.


Het werkblad bevat 3 pagina's

-op blad 1 de basis voor de kerstboom die op het halve closetrolletje is geplaatst
-op blad 2 de twee kerstboomdelen voor de andere knutsel
-op blad 3 de basis voor de kerstboomdelen van blad 2

Werkbeschrijving:

Knutsel 1:

Ik heb 160 grams papier gebruikt voor de 0 grams papier gebbovenste knutsel
-Print blad 1 uit en versier de voor- en achterzijde van de kerstboom
-Knip een closetrolletje doormidden en knip links en rechts in de zijkant een gleuf
-Wacht tot de boom droog is en schuif die tussen de gleuven. 
(Het beste  kan het karton zo dik mogelijk zijn voor de boom, ik heb een vrij grote boom gedaan, maar met veel glitters en lijm en diamantjes kan die wel wat zwaar worden)

Knutsel 2:
-Print blad 2 op groen 80 grams papier, of wit papier en kleur in
-Print de basisplaat  op blad 3
-Kleur de achtergrond in
-Knip nu de kerstbomen van blad 2 uit
-Vouw de kerstbomen dubbel en versier ze desnoods eerst
-Plak nu de ene boom met de linkeronderkant op de basisplaat in de linkerhelft van de kerstboom
-Plak nu de andere boom met de rechteronderkant op de basisplaat in de rechterhelft van de kerstboom Nu staan de andere helften mooi omhoog.
(Je kunt ook achteraf het versieren doen, ik heb met wat kunstsneeuw de boom beplakt, maar op het lichtgroene papier zie je dat minder goed)

Knip de kribbe met het stro eromheen uit en vouw de onderzijde op de vouwlijnen naar achteren en lijk die aan de achter-zijde van de kribbe vast.
(er ontstaat een soort doosje achter het geheel waardoor je diepte krijgt in de knutsel.)
Je kunt ook zonder diepte gaan werken en alleen de kribbe met stro er omheen uit knippen, maar dit lijkt minder mooi.
-Knip een ster uit van blad 2 als je die wilt gebruiken
-Plak de ster nu over de ster boven de kribbe op een manier dat de tekst goed staat en de ster met de punten tussen de andere punten komt. (Zie voorbeeld op foto)

DOWNLOAD WERKBLAD