Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

In dit huisje woont een meisje en ze heet Anneke. Het is winter en het huisje staat bij een bos waar heel veel bomen staan. In het bos woont een eekhoorntje die Charlie heet. Hij is de hele zomer druk geweest met het verzamelen van nootjes en dennenappels en op diverse plaatsen in het bos heeft hij ze begraven. In de winter als er niet zoveel eten is weet hij precies waar hij zijn geheime plaatsjes heeft.
Nu is er een marter, dat is een klein roofdier met hele scherpe tanden, die woont ook in het bos. En net als een eekhoorn wonen ze in holen, dat zijn gaten in de bomen. Maar door een harde storm is de boom van de marter omgewaaid. Hij gaat op zoek naar een nieuwe boom en komt bij de boom van onze Charlie. Charlie is druk bezig met eten zoeken dat hij begraven heeft. Hij komt bij zijn boom terug en daar ligt de marter in zijn hol te slapen. Charlie duikt er bovenop en ze krijgen ruzie. Ze schreeuwen, krabben en bijten elkaar. Maar Charlie verliest het gevecht en is gewond aan zijn pootje. En nu kan hij niet meer klimmen en graven.

Anneke komt net van school en loopt door de sneeuw naar huis. Daar ziet ze Charlie liggen, zijn pootje bloedt heel erg. Ze pakt hem op en neemt hem mee naar huis. Thuis in de schuur maakt ze samen met haar vader een kistje met stro en leggen Charlie erin. Van moeder krijgt ze eten en drinken voor Charlie. Na 2 weken is Charlie’s pootje weer beter en wil hij weer naar het bos. Maar Anneke wil hem graag houden. Nee, zeggen vader en moeder een eekhoorntje hoort in het bos daar kan hij rennen en eten wat hij maar wil. Ja maar zegt Anneke ik kan goed voor hem zorgen en dan hoeft hij ook geen eten te zoeken. Moeder zegt tegen Anneke; hoe vind jij het als je de hele dag op de stoel moet zitten, niet kunt spelen of niet naar school, dat vind je toch ook niet fijn? Nee dat vindt ze niet fijn, maar ik moet toch voor hem zorgen zegt ze weer.
Dan vraagt moeder aan Anneke; je gelooft toch in de Here Jezus. Ja dat doet ze. Nou de Here Jezus heeft net als jij ook de dieren gemaakt en Hij zorgt voor jou, zal Hij dan niet voor de dieren en dus ook niet voor Charlie zorgen? En denk je dat de Here Jezus dat niet veel beter kan dan wij? Ja daar moet Anneke haar moeder gelijk in geven.

Dus gaan ze naar de schuur en zetten de deur open. Charlie rent direct naar buiten en klimt meteen in een boom. Dan kijkt hij naar beneden en het is net of hij Anneke wil bedanken dat zij hem geholpen heeft toen zijn pootje gewond was. Na een paar minuten zien ze Charlie niet meer. Toch is Anneke blij, ten eerste omdat ze het eekhoorntje heeft geholpen en ten tweede is ze toch blij dat hij nu weer door het bos kan rennen. Is het niet fijn dat we weten dat de Here Jezus voor ons allemaal zorgt?

Enschede 2004