Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik was even iets aan het zoeken voor moederdag en ik was aan de late kant dus het moest iets zijn wat eenvoudig en snel kon worden gemaakt. Ik besloot voor een doosje te gaan waar iets lekkers ingedaan kon worden, maar ik wil wel altijd een gedachte erachter uitwerken. Hoe zien wij moeders, wat betekenen ze voor ons en kun je dit ook betrekken op gewoon vrouwen, mannen en onszelf hoe wij zouden mogen zijn als kinderen van God. Natuurlijk kwam ik toen al op het kaarsje dat brandt in de nacht. Wij moeten zijn als kaarsjes en hoe kunnen we dat zijn, waar vinden moeders of wijzelf die kracht? En dat is dan toch bij God die ons het leven gaf. En terwijl ik dus zo begon te bedenken hoe ik een kaars kon maken die ook open kon en waar ik iets lekkers in kon doen voor moeders, kwam ik ook op het idee er een plateau bij te maken om de kaars op te zetten, een vlammend geheel. Deze vlammen kunnen weer duiden op het vuur van de Heilige Geest waardoor de knutsel ook bij Pinksteren gebruikt zou kunnen worden en door de Heilige Geest en het vuur van de Geest krijgt de moeder kracht om te blijven schijnen. Daar vinden ook wijzelf de kracht als vrouwen, als mannen, als kinderen. Zonder het vuur zijn we niets en is het donker, maar met het vuur is ons hart verlicht en vlammen wij als brandende kaarsen in het donker en zien de mensen wie wij volgen. We stralen het licht uit ook naar anderen toe, ook naar kinderen toe en ook de kinderen mogen weer als kaarsjes zijn brandend in de nacht. Ik had natuurlijk gelijk bij dit idee ook het kinderlied in gedachten. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht dat wij zijn als kaarsjes brandend in de nacht en Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn, jij in jouw klein hoekje en ik in't mijn. Laten we dat doen.
"Ik heb deze knutsel ook op de site gezet bij Pinksteren. Ik denk dat er meerdere bijbeldelen zijn waarbij deze knutsel gebruikt zou kunnen worden en ook op meer manieren. Het is dus een doosje, de bovenkant kan eraf gehaald worden en er kan iets in. De inhoud kan iets lekkers zijn, of een kaarsje, of kaartjes met teksten die betrekking hebben op Licht verspreiden. Er zijn wel opties.
D
e versiering van de kaars heb ik me niet echt op toegespitst, ik had meer kunnen doen, maar door gebrek aan tijd ben ik er niet meer toe gekomen. Maar de kaars brandt en je ziet de deksel met het zogenaamd druipende kaarsvet, je kunt natuurlijk met bijvoorbeeld vilt of kunstsneeuw daar een dikkere laag van maken, of meer druipende randjes overheen plakken. 
Ik heb meer versies, niet zozeer verschil in model maat vooral materiaal en tekst. 
-Ik heb de knutsel voor moederdag vanwege een wat zwaardere inhoud gemaakt van 160 grams printerpapier. Maar niet iedereen zal dat willen omdat je dan toch wat meer geld aan materiaal kwijt bent, vandaar dat ik besloot nog een 80 grams versie te maken, bij deze versie lever ik langere vlakken voor het bakje aan, je vouwt vervolgens een deel van die vlakken naar de binnenkant van het bakje en lijmt deze vast, daardoor wordt de bovenkant iets steviger en de rest kan gewoon met 80 grams papier.
Ook lever ik beide versies in het Nederlands en Engels.
En ik lever een blanco versie mee zonder tekst, dat kunnen mensen dan zelf invullen.

Werkbeschrijving:

Per werkblad 4 pagina's
Werkblad met in de naam 80 grams, kan op 80 grams papier geprint en gemaakt  (Nederlandse versie/Engelse versie)
Werkblad met in de naam 160 grams, is voor het printen op stevig printerpapier, liefst 160 grams, 120 grams kan ook wel ga ik een beetje vanuit. (Nederlandse versie/Engelse versie)
Werkblad met in de naam blanco, is aangeleverd zonder tekst op de kaars.
Werkblad met in de naam gedicht, heeft een moederdag gedichtje als vouwkaartje, en een kaartje op blad twee die op de voorkant wordt gelijmd met dubbele plak, dit geeft een leuk effect.

Ik hoop dat ik het niet te ingewikkeld maak met al die extra versies, maar ja het kwam zo in mij op dus vandaar.

Op blad 1 het doosje
OP blad 2 het dekseltje voor 2 kinderen
Op blad 3 Het vlammende ondergrondje (deze kan op geel papier geprint worden)
Op blad 4 Het vlammende geheel blanco (deze kan op wit papier geprint worden en ingekleurd)

Print de gewenste bladen uit en kies zelf of je op gekleurd papier print of blanco wit papier.

80 grams versie
-Kleur eventueel de onderdelen in
-Knip de onderdelen uit
-Vouw van het doosje alle vouwlijnen.
-Knip de kniplijnen van de bovenste vlakken van blad 1 in (stop met knippen zodra je bij de vouwlijnkomt)
-Doe lijm op het lijmvlak rechts en lijm nu het doosje tot een rechthoekig geheel
-Doe lijm op de losgeknipte vlakken die nog bovenaan het doosje zitten en lijm die aan de binnenzijde van het doosje vast
-Doe lijm op de vlakken aan de onderkant van het doosje, of doe lijm op het vierkante vlak in het midden van het ondergrondje
-Lijm nu het doosje op de ondergrond.
-Vouw het dekseltje op de vouwlijnen
-Doe lijm op de lijmvlakken en lijm de lijmvlakken vast
-Neem nu de losse vlammen en vouw deze dubbel
-Doe lijm aan de binnenkant van de vlammen en lijm er een prikstokje tussen
-Prik het prikstokje door het stipje van het dekseltje
-Doe iets leuks of lekkers in het doosje en stop er eventueel tekstkaartjes in of bedenk zelf iets leuks.

160 grams versie
Gaat hetzelfde als de 80 grams versie met als enig verschil dat je geen extra vlakken aan het doosje hebt om naar binnen te vouwen en te plakken. Door het dikkere materiaal dat je gebruikt heb je dat niet nodig.

Ik hoop dat het duidelijk is en anders mail mij maar even dan kan ik helpen.

DOWNLOAD WERKBLAD 160 grams Nederlandse versie
DOWNLOAD WERKBLAD 160 grams English version

DOWNLOAD WERKBLAD 80 grams Nederlandse versie
DOWNLOAD WERKBLAD 80 grams English version
----------------
DOWNLOAD WERKBLAD blanco zonder tekst
DOWNLOAD WERKBLAD gedichtje moederdag