Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik kreeg eigenlijk een vraag m.b.t. Openbaring 2 : 1-7 (Revelations 2 : 1-7) en dat gaat over het teruggaan naar de eerste liefde. De vraag was of ik er een werkje bij had, maar ik heb daar eigenlijk nooit zelf iets mee gedaan. Dit bijbeldeel was me op zich wel bekend, maar niet voor het gebruik bij kinderdiensten. Toch is het iets wat voor kinderen wel uit te beelden is. Althans mij leek het leuk om dan iets te doen met De eerste liefde en dat is God, Hij was er altijd al en Hij hoort het belangrijkste te zijn in ons leven. Hij heeft de eerste plaats. Ik heb besloten er een knutsel op te bedenken voor jongere kinderen. Ik heb de knutsel in het Engels en Nederlands gemaakt en zoals jullie hieronder kunnen zien heb ik twee verschillende achtergronden. Bij de bovenste hangt de liefde behoorlijk in de lucht haha, nu met de anderhalve meter samenleving kun je gelukkig nog steeds heel dicht bij God leven. En bij de onderste heb ik de achtergrond wat rustiger gehouden. Zowel het Nederlandse als Engelse bestand bevatten beide achtergronden als  basisplaat.  Als tekst staat op het grote hart: Mijn eerste liefde is... God!  Op het kleine hart staat: Hier is mijn hart Heer. Mijn hart klopt voor U. En in het engels: My first love is.. God! en op het kleine hart staat: Here is my heart Lord. My heart beats for you!.Het is een eenvoudig werkje waar alleen een hartvorm als een soort ballon hoeft te worden geplakt in het hart van God of er vlak onder. Je laat als het ware je eigen hart weer teruggaan naar God. Dat betekent niet dat je je hart kwijt bent, maar dat het samensmelt als het ware met het Vaderhart van de Vader in de hemel en dat je dichtbij Hem bent. Voor kinderen is het vooral belangrijk om te leren dat we soms wel eens even verdwalen, net als het schaapje van de kudde van de Goede Herder. We zijn dan ineens een klein beetje de weg kwijt en in de bijbel wordt vaker gezegd dat we dichtbij de Herder moeten blijven of dat we terug moeten gaan naar God. Dus als we verdwalen of als we even de verkeerde richting in lopen dan wordt er tegen ons gezegd: "Keer terug naar je eerste liefde" en die eerste liefde dat is God! En dan mogen we zeggen: "Hier is mijn hart Heer, mijn hart klopt voor U"!

Werkbeschrijving:
-Print blad 1 en 2 of blad 3 en 2 uit
-Kleur het basisblad met daarop het kind en het grote hart in
-Kleur een klein hart van blad 2 in
-Knip het kleine hart van blad 2 uit
-Plak het hart schuin in het grote hart, of recht, net wat het kind leuk vindt.


WERKBLAD Nederlandse versie DOWNLOADEN:

WERKBLAD Engelse versie DOWNLOADEN: